Steak de boeuf en wit­lofsala­de met peer en blau­we kaas

Jij bent de chef aan huis!

(5) waardeer
hoofdgerecht Jij bent de chef aan huis! 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in schijfjes van een ½ cm dik. Kook met eventueel zout in 5 min. gaar. Giet af, laat uitdampen en iets afkoelen.
  2. Verhit de helft van de boter in 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes in de koekenpan in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep af en toe om. Bestrooi ondertussen de steaks de boeuf met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en bak het vlees in 6-8 min. rosé. Keer halverwege.
  3. Snijd de onderkant van de stronken witlof. Snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in dunne repen. Snijd de ongeschilde peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
  4. Meng in een schaal de witlof, peer en kaasblokjes. Hak de walnoten grof en verdeel samen met de cranberry’s over de salade. Meng de balsamicoazijn met de honing en peper tot een dressing en verdeel over de salade. Serveer de salade bij de gebakken steaks de boeuf en aardappelen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 880 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 8 2018 , Allerhande Box Week 37 2018 , Receptkaart 2018 week 39-40

Steak de boeuf en witlofsalade met peer en blauwe kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak de boeuf en wit­lofsala­de met peer en blau­we kaas

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in schijfjes van een ½ cm dik. Kook met eventueel zout in 5 min. gaar.

2
2

Giet af, laat uitdampen en iets afkoelen.

3
3
  • 40 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes in de koekenpan in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep af en toe om.

Aardappelen bakken

Instructievideo

02:06 min.

4
4
  • 4 rundersteaks de boeuf
  • 40 g ongezouten roomboter

Bestrooi ondertussen de steaks de boeuf met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en bak het vlees in 6-8 min. rosé. Keer halverwege.

5
5
  • 4 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof. Snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in dunne repen.

6
6
  • 2 Qtee-peren

Snijd de ongeschilde peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.

7
7
  • 70 g blauwe kaas-blokjes
  • 50 g walnoten
  • 100 g gedroogde cranberry's

Meng in een schaal de witlof, peer en kaasblokjes. Hak de walnoten grof en verdeel samen met de cranberry’s over de salade.

8
8
  • 2 el balsamicoazijn
  • 40 g honing

Meng de balsamicoazijn met de honing en peper tot een dressing en verdeel over de salade. Serveer de salade bij de gebakken steaks de boeuf en aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.