Steak de boeuf met wit­lofsala­de en blau­we kaas

Jij bent de chef aan huis!

(5) waardeer
hoofdgerecht Jij bent de chef aan huis! 2 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in schijfjes van een ½ cm dik. Voeg deze, als het water kookt, toe aan de pan en kook ze in 10 min. gaar. Giet af, laat uitdampen en iets afkoelen.
  2. Verhit de helft van de boter in de grote koekenpan. Bak de aardappelen in de koekenpan in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep af en toe om.
  3. Bestrooi ondertussen de steaks de boeuf met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de boter in de andere koekenpan en bak het vlees in 6-8 min. rosé. Keer halverwege.
  4. Was ondertussen de witlof en snijd de onderkant van de stronken. Snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in dunne repen. Was de peer, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het ongeschilde vruchtvlees in dunne partjes.
  5. Meng in een schaal het witlof, de peer en kaasblokjes. Hak de walnoten grof en verdeel samen met de cranberry’s over de salade. Meng de balsamicoazijn met de honing en peper tot een dressing en verdeel over de salade. Serveer de salade bij de steak de boeuf en aardappelen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 885 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 8 2018

Steak de boeuf met witlofsalade en blauwe kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak de boeuf met wit­lofsala­de en blau­we kaas

1
1
  • 500 g iets kruimige aardappelen

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in schijfjes van een ½ cm dik.

2
2

Voeg deze, als het water kookt, toe aan de pan en kook ze in 10 min. gaar. Giet af, laat uitdampen en iets afkoelen.

3
3
  • 20 g boter

Verhit de helft van de boter in de grote koekenpan. Bak de aardappelen in de koekenpan in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep af en toe om.

Aardappelen bakken

Instructievideo

02:06 min.

4
4
  • 2 rundersteaks de boeuf
  • 20 g boter

Bestrooi ondertussen de steaks de boeuf met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de boter in de andere koekenpan en bak het vlees in 6-8 min. rosé. Keer halverwege.

5
5
  • 2 witlof

Was ondertussen de witlof en snijd de onderkant van de stronken. Snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in dunne repen.

6
6
  • 1 eetrijpe peer

Was de peer, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het ongeschilde vruchtvlees in dunne partjes.

7
7
  • 25 g walnoten
  • 50 g gedroogde cranberry's
  • 70 g blauwe kaas-blokjes

Meng in een schaal het witlof, de peer en kaasblokjes. Hak de walnoten grof en verdeel samen met de cranberry’s over de salade.

8
8
  • 1 el balsamicoazijn
  • 20 g honing

Meng de balsamicoazijn met de honing en peper tot een dressing en verdeel over de salade. Serveer de salade bij de steak de boeuf en aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.