Ra­vi­o­li met ven­kel, kaas en to­ma­ten­hart­jes

Een bordje vol liefde.

(12) waardeer
italiaans hoofdgerecht Een bordje vol liefde. 2 personen
5 12

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de stelen en onderkant van de venkel, halveer in de lengte en snijd in dunne reepjes. Verhit de boter in de hapjespan en bak de venkel 5 min. op hoog vuur.
  2. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Veeg de champignons schoon met een stuk keukenpapier en snijd in kwarten. Snijd de dragon fijn.
  3. Voeg de knoflook, champignons, van de dragon, wat peper en eventueel zout toe aan de venkel. Bak 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Snijd ondertussen de korst van de halve taleggio en snijd de kaas in blokjes.
  5. Voeg, als het water kookt, de pasta toe aan de pan en kook in 5 min. beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
  6. Snijd ondertussen voor de tomatenhartjes het kontje van de tomaatjes schuin af. Neem steeds 2 gesneden tomaatjes en leg ze zo tegen elkaar aan, dat je een hartjesvorm krijgt.
  7. Schep de pasta en kaas door de groente en voeg wat kookvocht toe. Verdeel alles over 2 diepe borden en verdeel de tomatenhartjes erover. Bestrooi met de rest van de dragon.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 7 2018 , Allerhande Box Week 19 2018

Ravioli met venkel, kaas en tomatenhartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­vi­o­li met ven­kel, kaas en to­ma­ten­hart­jes

1
1
  • 1 venkelknol

Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de stelen en onderkant van de venkel, halveer in de lengte en snijd in dunne reepjes.

2
2
  • 25 g boter

Verhit de boter in de hapjespan en bak de venkel 5 min. op hoog vuur.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 250 g kastanjechampignons
  • 7½ g verse dragon

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Veeg de champignons schoon met een stuk keukenpapier en snijd in kwarten. Snijd de dragon fijn.

4
4

Voeg de knoflook, champignons, van de dragon, wat peper en eventueel zout toe aan de venkel. Bak 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

5
5
  • 90 g Taleggio kazen

Snijd ondertussen de korst van de halve taleggio en snijd de kaas in blokjes.

6
6
  • 250 g ravioli funghi porcini

Voeg, als het water kookt, de pasta toe aan de pan en kook in 5 min. beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

7
7
  • 200 g snoeptomaatjes

Snijd ondertussen voor de tomatenhartjes het kontje van de tomaatjes schuin af.

8
8

Neem steeds 2 gesneden tomaatjes en leg ze zo tegen elkaar aan, dat je een hartjesvorm krijgt.

9
9

Schep de pasta en kaas door de groente en voeg wat kookvocht toe. Verdeel alles over 2 diepe borden en verdeel de tomatenhartjes erover.

10
10

Bestrooi met de rest van de dragon.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.