He­te­blik­sem­kro­ket­jes

Lekker knapperige kroketjes van aardappel-appelstamppot, geserveerd met srirachasaus.

  • tussendoortje
  • 16 stuks
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(4) waardeer
tussendoortje Lekker knapperige kroketjes van aardappel-appelstamppot, geserveerd met srirachasaus. 16 stuks
3 4

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in 5 min. krokant. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Smelt de boter in de koekenpan en bak de appelblokjes op middelhoog vuur 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  2. Splits de helft van de eieren (het eiwit wordt niet gebruikt). Meng de eidooiers, spekjes en appel door de aardappelpuree. Vorm met vochtige handen kroketjes (van ca. 8 x 3 cm) van de puree. Leg ze 30 min. in de vriezer om op te stijven.
  3. Verhit de frituurolie tot 180 °C. Klop de rest van de eieren los in een diep bord, doe de bloem in een ander diep bord en de panko in een derde bord. Haal de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Frituur ze in ca. 3 min. goudbruin. Serveer de srirachasaus apart erbij.
video

He­te blik­sem­kro­ket­ten

leuk & snel - 00:30 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3  g
  • natrium 360 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
februari 2018 , Receptkaart 2018 week 07-08

Hetebliksemkroketjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

He­te­blik­sem­kro­ket­jes

1
1
  • 125 g magere gerookte spekreepjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in 5 min. krokant. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 2 elstar-appels

Boen de appels schoon, snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 20 g ongezouten roomboter

Smelt de boter in de koekenpan en bak de appelblokjes op middelhoog vuur 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 2 middelgrote eieren
  • 450 g verse aardappelpuree met boter

Splits de eieren (het eiwit wordt niet gebruikt). Meng de eidooiers, spekjes en appel door de aardappelpuree.

5
5

Vorm met vochtige handen kroketjes (van ca. 8 x 3 cm) van de puree. Leg ze 30 min. in de vriezer om op te stijven.

6
6
  • 1 liter frituurolie
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 el tarwebloem
  • 80 g panko

Verhit de frituurolie tot 180 °C. Klop de eieren los in een diep bord, doe de bloem in een ander diep bord en de panko in een derde bord.

7
7
  • 4 el srirachasaus

Haal de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Frituur ze in ca. 3 min. goudbruin. Serveer de srirachasaus apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.