Rijk­ge­vul­de Ma­rok­kaan­se soep

Pompoensoep met een mediterraan tintje. Lekker met Turks brood en hummus.

(7) waardeer
marokkaans lunch Pompoensoep met een mediterraan tintje. Lekker met Turks brood en hummus. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water met de pompoenstukjes, tomaten en het zakje Marokkaans pompoenstoofpotje aan kook. Laat 15 min. zachtjes koken en pureer met de staafmixer. Spoel de bonen en de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water, voeg aan de soep toe en warm goed door.
  2. Snijd de koriander grof. Verwarm het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Verdeel de soep over de kommen, bestrooi met de koriander en serveer met het brood en de hummus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 05-06

Rijkgevulde Marokkaanse soep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de Ma­rok­kaan­se soep

1
1
  • 400 ml water
  • 400 g koelverse pompoenstukjes
  • 400 g gepelde tomaten in blik
  • 13 g Maggi dagje geen vlees kruidenmix Marokkaans pompoenstoofpotje

Breng het water met de pompoenstukjes, tomaten en het zakje Marokkaans pompoenstoofpotje aan kook.

2
2

Laat 15 min. zachtjes koken en pureer met de staafmixer.

3
3
  • 200 g zwarte bonen in blik
  • 200 g kikkererwten in blik

Spoel de bonen en de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water, voeg aan de soep toe en warm goed door.

4
4
  • 7½ g koriander
  • ½ Turks brood

Snijd de koriander grof. Verwarm het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.

5
5
  • 100 g pikante hummus

Verdeel de soep over de kommen, bestrooi met de koriander en serveer met het brood en de hummus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.