Oven­scho­tel met Bre­tons ge­hakt

Met een heerlijk goudgeel kaaskorstje.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 705 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(13) waardeer
hoofdgerecht Met een heerlijk goudgeel kaaskorstje. 4 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en snijd in dunne ringen. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt goudbruin en rul. Voeg de mix voor Bretons gehakt toe en bak even mee. Voeg de preiringen toe en bak 2 min. mee.
  2. Roer de kaas door de aardappelpuree. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van het gehakt-preimengsel, bedek met de helft van de aardappelpuree en maak zo nog 2 lagen. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in ca. 25 min. in de oven goudbruin en gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 05-06

Ovenschotel met Bretons gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met Bre­tons ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g prei
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 300 g mager rundergehakt

Was de prei en snijd in dunne ringen. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt goudbruin en rul.

3
3
  • 30 g Verstegen mix voor Bretons gehakt

Voeg de mix voor Bretons gehakt toe en bak even mee. Voeg de preiringen toe en bak 2 min. mee.

4
4
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 800 g verse aardappelpuree met boter

Roer de kaas door de aardappelpuree.

5
5

Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van het gehakt-preimengsel, bedek met de helft van de aardappelpuree en maak zo nog 2 lagen.

6
6
  • 50 g geraspte belegen kaas

Bestrooi met de rest van de kaas.

7
7

Bak in ca. 25 min. in de oven goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.