Po­len­taf­rie­ten

De romige smaak van deze frieten met Parmezaanse kaas in combinatie met truffelmayonaise: is het alweer patatdag?

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht De romige smaak van deze frieten met Parmezaanse kaas in combinatie met truffelmayonaise: is het alweer patatdag? 4 personen
4 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • schaal 24 x 30 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water met het bouillontablet aan de kook. Voeg als het water kookt al roerend de polenta toe. Zet het vuur laag en roer 5 min. tot de polenta is ingedikt. Zet het vuur uit. Voeg de boter toe en rasp de Parmezaanse kaas erboven. Roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Bekleed de schaal met bakpapier en schep de polenta erin. Laat 1 uur afkoelen. Neem de polenta uit de schaal en snijd de plak in frieten. Verhit de olie in een (steel)pan tot 180° C. Bak de frietjes in porties van ca. 10 stuks in 8 min. goudbruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de frietjes op een mooie schaal met de truffelmayonaise er apart erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
februari 2018

Polentafrieten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Po­len­taf­rie­ten

1
1
  • 500 ml water
  • 1 groentebouillontablet

Breng het water met het bouillontablet aan de kook.

2
2
  • 200 g Smaakt polenta

Voeg als het water kookt al roerend de polenta toe. Zet het vuur laag en roer 5 min. tot de polenta is ingedikt. Zet het vuur uit.

3
3
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 75 g Parmezaanse kaas

Voeg de boter toe en rasp de Parmezaanse kaas erboven. Roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Bekleed de schaal met bakpapier en schep de polenta erin. Laat 1 uur afkoelen.

5
5

Neem de polenta uit de schaal en snijd de plak in frieten.

6
6
  • 1 liter (arachide)olie

Verhit de olie in een (steel)pan tot 180° C. Bak de frietjes in porties van ca. 10 stuks in 8 min. goudbruin in de olie.

7
7

Laat uitlekken op keukenpapier.

8
8
  • 50 g truffelmayonaise

Serveer de frietjes op een mooie schaal met de truffelmayonaise er apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.