Cho­co­la­de­taart met fud­ge en ta­hin

Die swirl maak je niet met vanillebeslag, maar met sesampasta: verrassend!

  • gebak
  • 12 stuks
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 50 min. oventijd
(5) waardeer
gebak Die swirl maak je niet met vanillebeslag, maar met sesampasta: verrassend! 12 stuks
5 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine of handmixer
  • bakpapier
  • springvorm (∅ 24 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de chocolade au bain-marie. Halveer de fudge in de breedte. Doe de boter met de basterdsuiker en het zout in een kom en klop 15 min. met een keukenmachine of handmixer tot een luchtige crème. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef het bakmeel boven het botermengsel en meng met een spatel voorzichtig door elkaar. Spatel de vanillesuiker, de gesmolten chocolade en de yoghurt erdoor. Spatel vervolgens de fudge en de helft van de tahin erdoor.
  2. Bekleed de springvorm met het bakpapier en vet de randen in met boter. Schenk het beslag in de vorm en strijk glad. Schep op verschillende plekken dotjes van de rest van de tahin over het beslag.
  3. Maak met een satéprikker mooie, sierlijke krullen door het mengsel. Zodat er een marmerpatroon ontstaat en bak in ca. 50 min. in het midden van de oven gaar. Controleer eventueel de gaarheid met een satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster. Snijd in mooie puntjes.

combinatietip:

Lekker met extra yoghurt.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
februari 2018

Chocoladetaart met fudge en tahin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­taart met fud­ge en ta­hin

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 100 g extra pure chocolade
  • 100 g Johnny Doodle salted caramel fudge

Smelt de chocolade au bain-marie. Halveer de fudge in de breedte.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 200 g ongezouten roomboter
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 mespunt zout

Doe de boter met de basterdsuiker en het zout in een kom en klop 15 min. met een keukenmachine of handmixer tot een luchtige crème.

4
4
  • 4 middelgrote eieren

Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

5
5
  • 200 g zelfrijzend bakmeel

Zeef het bakmeel boven het botermengsel en meng met een spatel voorzichtig door elkaar.

6
6
  • 8 g vanillesuiker
  • 150 g milde yoghurt
  • 40 g tahin sesampasta

Spatel de vanillesuiker, de gesmolten chocolade en de yoghurt erdoor. Spatel vervolgens de fudge en de tahin erdoor.

7
7

Bekleed de springvorm met het bakpapier en vet de randen in met boter.

8
8
  • 40 g tahin sesampasta

Schenk het beslag in de vorm en strijk glad. Schep op verschillende plekken dotjes van de tahin over het beslag.

9
9

Maak met een satéprikker mooie, sierlijke krullen door het mengsel zodat er een marmerpatroon ontstaat en bak in ca. 50 min. in het midden van de oven gaar.

10
10

Controleer eventueel de gaarheid met een satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar.

11
11

Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster. Snijd in mooie puntjes.

combinatietip:

Lekker met extra yoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.