To­sta­da's met mais-kid­ney­bo­nen­sa­la­de

Mexicaans op het menu? Niet zonder rode kidneybonen. Die geven je gerecht smaak, bite en kleur.

(0) waardeer
mexicaans lunch Mexicaans op het menu? Niet zonder rode kidneybonen. Die geven je gerecht smaak, bite en kleur. 2 personen

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de gordita’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, peper en eventueel zout en bak ca. 10 min. in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Spoel de mais en bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng ze met de peterselie. Rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de zure room met het limoenrasp en een ½ el limoensap (per 2 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak samen met het zureroommengsel fijn met een vork. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de gordita’s over de borden. Besmeer met de avocadospread en verdeel de sla, kipreepjes, mais en kidneybonen erover. Serveer met het zureroommengsel en de limoenparten erbij.

combinatietip:

Lekker met een paar druppels tabasco.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Tostada's met mais-kidneybonensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­sta­da's met mais-kid­ney­bo­nen­sa­la­de

1
1
  • 4 gordita's

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de gordita’s op een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • ½ el traditionele olijfolie

Besprenkel met de olie, peper en eventueel zout en bak ca. 10 min. in de oven.

3
3
  • 7½ g verse peterselie
  • 70 g mais in blik
  • 60 g rode kidneybonen in blik

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Spoel de mais en bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng ze met de peterselie.

4
4
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers uit. Snijd de andere helft in parten.

5
5
  • 125 g zure room

Meng de zure room met het limoenrasp en een ½ el limoensap (per 2 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

7
7

Prak samen met het zureroommengsel fijn met een vork. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 50 g ijsbergsla
  • 150 g gerookte kipreepjes

Verdeel de gordita’s over de borden. Besmeer met de avocadospread en verdeel de sla, kipreepjes, mais en kidneybonen erover.

9
9

Serveer met de rest van het zureroommengsel en de limoenparten erbij.

combinatietip:

Lekker met een paar druppels tabasco.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.