Vol­ko­ren spelt pen­ne met ven­kel, to­maat en zalm (AD­VER­TORIAL)

De penne heeft een subtiele nootachtige smaak die het goed doet bij de venkel en zalm in dit gerecht.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De penne heeft een subtiele nootachtige smaak die het goed doet bij de venkel en zalm in dit gerecht. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten.
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de venkel, het venkelzaad en de knoflook 7 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en eventueel zout en bak 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Voeg de laatste 3 min. de cherrytomaten toe en bak op de snijkant mee. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel over de diepe borden en verdeel de tomaten en zalm in stukken erover. Garneer met de basilicumblaadjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Volkoren spelt penne met venkel, tomaat en zalm (ADVERTORIAL)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren spelt pen­ne met ven­kel, to­maat en zalm (AD­VER­TORIAL)

1
1
  • 300 g volkoren spelt penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 verse venkelknollen

Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte en verwijder de harde kern.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g cherrytomaten

Snijd in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie
  • ½ el venkelzaad

Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel, het venkelzaad en de knoflook 7 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 690 g sugo piccante

Voeg de tomatensaus toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 300 g verse zalmfilets

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en eventueel zout en bak 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

7
7

Voeg de laatste 3 min. de cherrytomaten toe en bak op de snijkant mee.

8
8
  • 7½ g verse basilicum

Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel over de diepe borden en verdeel de tomaten en zalm in stukken erover. Garneer met de basilicumblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.