Winterse krielsalade met amandelen en rozemarijn
Aardappeltjes met rozemarijn is natuurlijk een klassieke combi, maar met mosterd, augurkjes en amandelen is het weer helemaal van nu.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg krielaardappeltjes in de schil
- 5 g verse rozemarijn
- 1 el grove mosterd
- 1 el natuurazijn wit
- 2½ el extra vierge olijfolie
- 30 g cornichons (kleine augurkjes)
- 50 g gerookte amandelen
Advertentie
Bereiden
- Kook de aardappeltjes met schil in 15 min. in water met zout en giet af. Haal ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd zo fijn mogelijk. Meng in een kommetje met de mosterd en azijn. Klop met een vork of een garde de olie erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
- Halveer de warme krielaardappeltjes en snijd grote exemplaren in kwarten. Doe ze in een schaal en schep de dressing erdoor. Snijd de augurkjes in kleine stukjes en hak de amandelen grof. Meng door de aardappelsalade en serveer direct.
bereidingstip:
Meng pas vlak voor het serveren de amandelen erdoor, anders verliezen ze hun knapperigheid.
Tip:
De salade is lauw op z’n lekkerst, maar ’m koud eten kan ook.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 395 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 50 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 160 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Winterse krielsalade met amandelen en rozemarijn
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Winterse krielsalade met amandelen en rozemarijn
- 1 kg krielaardappeltjes in de schil
Kook de aardappeltjes met schil in 15 min. in water met zout en giet af.
- 5 g verse rozemarijn
Haal ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd zo fijn mogelijk.
- 1 el grove mosterd
- 1 el natuurazijn wit
Meng in een kommetje met de mosterd en azijn.
- 2½ el extra vierge olijfolie
Klop met een vork of een garde de olie erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de warme krielaardappeltjes en snijd grote exemplaren in kwarten. Doe ze in een schaal en schep de dressing erdoor.
- 30 g cornichons
- 50 g gerookte amandelen
Snijd de augurkjes in kleine stukjes en hak de amandelen grof.
Meng door de aardappelsalade en serveer direct.
bereidingstip:
Meng pas vlak voor het serveren de amandelen erdoor, anders verliezen ze hun knapperigheid.