Mexi­caan­se bo­nen­soep met quese­dil­las

Weer eens iets heel anders: soep gereserveerd met quesadillas!

(6) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Weer eens iets heel anders: soep gereserveerd met quesadillas! 2 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet. Breng ze aan de kook met de chipotle, de tomatenblokjes en water. Voeg ⅔ van de paprikablokjes toe en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Pureer ondertussen de mais met de crème fraîche in een hoge beker met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rest van de paprikablokjes met de geraspte kaas en verdeel over 1 tortilla. Dek af met de andere tortilla en bak beide kanten op middelhoog vuur 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Snijd de quesadilla in punten en serveer bij de soep. Schep in elke kom soep een lepel maiscrème.

Tip:

Dit recept is voor 2 personen. Hierboven kun je het heel eenvoudig omrekenen naar 4 of meer personen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 28 g
Tags
Ook te zien in

Mexicaanse bonensoep met quesedillas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se bo­nen­soep met quese­dil­las

1
1
  • 1 zak paprikamix

Halveer de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm.

2
2
  • 400 g zwarte bonen
  • 400 g cannellinibonen in blik
  • ½ el chipotlepeper in adobosaus in pot
  • 400 g tomatenblokjes
  • 150 ml water

Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet. Breng ze aan de kook met de chipotle, de tomatenblokjes en het water.

3
3

Voeg ⅔ van de paprikablokjes toe en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 150 g Bonduelle crispy mais
  • 2 el crème fraîche

Pureer ondertussen de mais met de crème fraîche in een hoge beker met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 50 g geraspte 30+ kaas
  • 1 meergranen tortillawrap

Meng de rest van de paprikablokjes met de geraspte kaas en verdeel over 1 tortilla.

6
6
  • 1 meergranen tortillawrap

Dek af met de andere tortilla en bak beide kanten op middelhoog vuur 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter.

7
7

Snijd de quesadilla in punten en serveer bij de soep. Schep in elke kom soep een lepel maiscrème.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.