Huts­pot met ro­mai­ne

3 vertrouwde ingrediënten combineren we met 2 nieuwkomers. Het resultaat: hutspot met een twist.

(6) waardeer
hollands hoofdgerecht 3 vertrouwde ingrediënten combineren we met 2 nieuwkomers. Het resultaat: hutspot met een twist. 4 personen
4 6

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng de aardappelen met een laag water met eventueel zout aan de kook. Zet het vuur laag. Leg de hutspotgroenten op de aardappelen en daarop de Veluwse rookworst. Kook op laag vuur in ca. 20 min. gaar.
  2. Verwarm de halfvolle melk. Snijd de krop romainesla in de breedte in repen van 2 cm. Gebruik de harde stronk niet. Neem de worst uit de pan en giet de rest af. Voeg de melk toe, stamp fijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en roer samen met de sla door de stamppot. Serveer met de worst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10  g
  • natrium 680 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Hutspot met romaine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Huts­pot met ro­mai­ne

1
1
  • 1 kg stamppotaardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng de aardappelen met een laag water met eventueel zout aan de kook. Zet het vuur laag.

2
2
  • 500 g verse gesneden hutspotgroenten
  • 1 Veluwse fijne rookworst

Leg de hutspotgroenten op de aardappelen en daarop de Veluwse rookworst. Kook op laag vuur in ca. 20 min. gaar.

3
3
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 krop romainesla

Verwarm de halfvolle melk. Snijd de krop romainesla in de breedte in repen van 2 cm. Gebruik de harde stronk niet.

4
4

Neem de worst uit de pan en giet de rest af. Voeg de melk toe, stamp fijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 3 bosuien

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en roer samen met de sla door de stamppot. Serveer met de worst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.