On­ge­stamp­te huts­pot met ge­hakt­bal­len

De hutspot gaat niet in de stamp, maar in de wok.

(2) waardeer
hollands hoofdgerecht De hutspot gaat niet in de stamp, maar in de wok. 4 personen
4 2

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korstjes van de sneetjes brood en week het brood in de melk. Knijp goed uit en meng met het gehakt, ei en de mosterd. Voeg peper en eventueel zout toe. Vorm met vochtige handen ballen van het gehakt.
  2. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Zet het vuur laag en braad ze in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Kook ondertussen de krieltjes in een laag water in 15 min. gaar.
  3. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de hutspotgroenten in 5 min. beetgaar. Breng op smaak met de garam masala en eventueel zout. Serveer de krieltjes met de gewokte hutspotgroente en de gehaktballen ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7  g
  • natrium 200 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Ongestampte hutspot met gehaktballen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

On­ge­stamp­te huts­pot met ge­hakt­bal­len

1
1
  • 2 sneetjes witbrood
  • 50 ml halfvolle melk
  • 300 g rundergehakt
  • 1 middelgroot ei
  • 1 el mosterd

Snijd de korstjes van de sneetjes brood en week het brood in de melk. Knijp goed uit en meng met het gehakt, ei en de mosterd.

2
2

Voeg peper en eventueel zout toe. Vorm met vochtige handen ballen van het gehakt.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Zet het vuur laag en braad ze in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 1 kg krieltjes

Kook ondertussen de krieltjes in een laag water in 15 min. gaar.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 kg verse gesneden hutspotgroenten
  • 2 tl garam masala

Verhit de olie in een wok en roerbak de hutspotgroenten in 5 min. beetgaar. Breng op smaak met de garam masala en eventueel zout.

6
6

Serveer de krieltjes met de gewokte hutspotgroente en de gehaktballen ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.