Ho­me­ma­de friet met truf­fel­mayo & par­me­zaan van Friet­Hoes

De Parmezaanse kaas en truffelmayo zorgen voor een volle en diepe smaak.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 696 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(2) waardeer
bijgerecht De Parmezaanse kaas en truffelmayo zorgen voor een volle en diepe smaak. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon onder de kraan. Snijd eerst in plakken van 13 mm en dan in frieten van 13 mm dik. Leg op een theedoek, leg er een theedoek op en maak goed droog.
  2. Bak de friet voor. Verhit de frituurolie in de frituurpan tot 150 °C, verdeel de friet in 3 porties en bak elke portie 6 min. Zorg ervoor dat de temperatuur van de olie niet onder de 130 °C komt. Laat elke portie goed uitlekken in het mandje van de frituurpan en leg op een grote platte schaal zonder papier. Dan blijft de friet niet plakken. Laat minimaal 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Meng voor de truffelmayonaise de mayonaise met de truffeltapenade en truffelolie. Bak de friet af. Verhit de frituurolie tot 175 °C, verdeel de friet in 2 porties en bak elke portie 4 min. Snijd ondertussen de peterselie fijn en rasp de kaas.
  4. Laat goed uitlekken, verdeel over borden of houten plankjes en bestrooi met zeezout, peterselie en Parmezaanse kaas. Serveer met de truffelmayo.

variatietip:

Frietaardappelen zijn alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook AH Biologisch Iets kruimige aardappelen gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 696 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Homemade friet met truffelmayo & parmezaan van FrietHoes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­me­ma­de friet met truf­fel­mayo & par­me­zaan van Friet­Hoes

1
1
  • 1.2 kg frietaardappelen

Boen de aardappelen schoon onder de kraan. Snijd eerst in plakken van 13 mm en dan in frieten van 13 mm dik.

2
2

Leg op een theedoek, leg er een theedoek op en maak goed droog.

3
3
  • 2 liter frituurolie

Bak de friet voor. Verhit de frituurolie in de frituurpan tot 150 °C, verdeel de friet in 3 porties en bak elke portie 6 min.

4
4

Zorg ervoor dat de temperatuur van de olie niet onder de 130 °C komt.

5
5

Laat elke portie goed uitlekken in het mandje van de frituurpan en leg op een grote platte schaal zonder papier. Dan blijft de friet niet plakken.

6
6

Laat minimaal 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

7
7
  • 4 el ambachtelijke mayonaise
  • 1 el truffel-paddenstoelentapenade
  • 1 tl truffelolie

Meng voor de truffelmayonaise de mayonaise met de truffeltapenade en truffelolie.

8
8
  • 2 el verse peterselie
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Bak de friet af. Verhit de frituurolie tot 175 °C, verdeel de friet in 2 porties en bak elke portie 4 min. Snijd ondertussen de peterselie fijn en rasp de kaas.

9
9
  • 1 el zeezoutflakes

Laat goed uitlekken, verdeel over borden of houten plankjes en bestrooi met zeezout, peterselie en Parmezaanse kaas. Serveer met de truffelmayo.

variatietip:

Frietaardappelen zijn alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook AH Biologisch Iets kruimige aardappelen gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.