Ge­gril­de kip met broc­co­li en pe­ter­se­lie­kriel­tjes

Aardappelen, kip, groente: altijd een goed idee

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Aardappelen, kip, groente: altijd een goed idee 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Kook de broccoli met eventueel zout in 4 min. beetgaar.
  3. Boen ondertussen de krieltjes schoon. Kook de ongeschilde krieltjes met eventueel zout in 12 min. gaar.
  4. Giet de broccoli af en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de kaas en gratineer ca. 10 min. boven in de oven.
  5. Meng ondertussen de kiphaasjes met eenderde van de olie, de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
  6. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de peterselie fijn. Meng de rest van de olie met de azijn, mosterd, sjalotten en peterselie tot een dressing.
  7. Giet de krieltjes af en meng met de dressing. Verdeel de kip, krieltjes en broccoli over de borden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 5 2018

Gegrilde kip met broccoli en peterseliekrieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de kip met broc­co­li en pe­ter­se­lie­kriel­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 800 g broccoliroosjes

Kook de broccoli met eventueel zout in 4 min. beetgaar.

3
3
  • 1 kg krieltjes

Boen ondertussen de krieltjes schoon. Kook de ongeschilde krieltjes met eventueel zout in 12 min. gaar.

4
4
  • 40 g Parmigiano Reggiano

Giet de broccoli af en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de kaas en gratineer ca. 10 min. boven in de oven.

5
5
  • 450 g kiphaasjes
  • 1 el (olijf)olie
  • 3 tl Italiaanse kruiden

Meng ondertussen de kiphaasjes met de olie, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.

6
6
  • 2 sjalotten
  • 15 g platte peterselie
  • 2 tl (olijf)olie
  • ½ el azijn
  • 1 mosterd

Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de peterselie fijn. Meng de rest van de olie met de azijn, mosterd, sjalotten en peterselie tot een dressing.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Giet de krieltjes goed af en meng met de dressing. Verdeel de kip, krieltjes en broccoli over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.