Cour­get­te­s­pa­ghet­ti met to­maat en pis­ta­che

Verse spaghetti én courgettespaghetti: een heerlijke combi.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Verse spaghetti én courgettespaghetti: een heerlijke combi. 2 personen
4 4

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • hapjespan
  • staafmixer
  • schuimspaan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de cherrytomaten aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 1 el olie en de balsamicoazijn en bestrooi met peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
  2. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Breng ook de hapjespan met een laag water van 6 cm en de azijn aan de kook. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen. Hak eventueel fijn.
  3. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Zet de koekenpan terug op het vuur. Laat hierin de spinazie met de knoflook in delen slinken. Doe de spinazie, knoflook, tijm en 1 el olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Draai, als het water in de hapjespan kookt, het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een in een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat 1 ei voorzichtig in de kolk glijden. Laat in 31⁄2 min. gaar worden (pocheren). Neem met de schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken. Herhaal dit met het tweede ei.
  5. Voeg, als het water in de gewone pan kookt, de spaghetti en eventueel zout toe aan de pan water en kook in 4 min. beetgaar. Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de gekookte pasta erboven af.
  6. Doe de spaghetti en courgettespaghetti terug in de pan. Meng de spinaziesaus erdoor en verdeel over 2 borden. Leg de tomaatjes en een gepocheerd ei erop. Bestrooi met de pistachenootjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box-gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 87 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 1 2018

Courgettespaghetti met tomaat en pistache

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­s­pa­ghet­ti met to­maat en pis­ta­che

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 250 g cherrytomaten aan de tak
  • 1 el (olijf)olie
  • ½ el balsamicoazijn

Leg de cherrytomaten aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en de balsamicoazijn en bestrooi met peper.

3
3

Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.

4
4
  • ½ el azijn

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Breng ook de hapjespan met een laag water van 6 cm en de azijn aan de kook.

5
5
  • 50 g ongezouten pistachenoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen. Hak eventueel fijn.

6
6
  • 1 teen knoflook
  • 100 g babyspinazie

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Zet de koekenpan terug op het vuur. Laat hierin de spinazie met de knoflook in delen slinken.

7
7
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 el (olijf)olie

Doe de spinazie, knoflook, tijm en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 2 middelgrote eieren

Draai, als het water in de hapjespan kookt, het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een in een kopje.

Ei pocheren

Instructievideo

00:47 min.

9
9

Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat 1 ei voorzichtig in de kolk glijden. Laat in 31⁄2 min. gaar worden (pocheren).

10
10

Neem met de schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken. Herhaal dit met het tweede ei.

11
11
  • 250 g verse spaghetti all'uovo

Voeg, als het water in de gewone pan kookt, de spaghetti en eventueel zout toe aan de pan water en kook in 4 min. beetgaar.

12
12
  • 400 g courgettespaghetti

Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de gekookte pasta erboven af.

13
13

Doe de spaghetti en courgettespaghetti terug in de pan. Meng de spinaziesaus erdoor en verdeel over de borden.

14
14

Leg de tomaatjes en een gepocheerd ei erop. Bestrooi met de pistachenootjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.