Kip-groen­te­ta­ji­ne met cous­cous en munt

Een heerlijk potje uit Marokko.

(13) waardeer
marokkaans hoofdgerecht Een heerlijk potje uit Marokko. 4 personen
5 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • tajine of braadpan
  • rasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd elke kipdijfilet in de lengte in 3 stukken. Bestrooi de stukken met de ras el hanout, peper en eventueel zout. Verhit 2 el olie in de tajine of pan met dikke bodem en bak de kip rondom bruin.
  2. Schil ondertussen de winterpeen en snijd in stukken van 3 cm. Maak de rode uien schoon en snijd in parten. Voeg de peen en ui toe aan de kip en bak nog 2 min. mee. Voeg 200 ml water toe en verkruimel de kippenbouillontablet erboven. Zet de deksel op de tajine (of doe de deksel op de pan) en laat 25 min. op laag vuur stoven.
  3. Breng ondertussen 300 ml water aan de kook. Voeg de couscous, 2 el olie en eventueel zout toe. Neem de pan van het vuur en laat de couscous wellen. Dek af tot gebruik.
  4. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Halveer de citroen in de breedte en snijd de helften in dikke parten. Snijd de munt fijn.
  5. Voeg in de laatste 2 min. de erwten aan de stoof toe. Bestrooi vlak voor het serveren met het citroenrasp en serveer met de citroenparten. Meng de munt door de couscous en serveer samen met de kip-groentetajine.

Tip:

Dit is een Allerhande Box-gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 6  g
  • natrium 640 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 20 2018 , Allerhande Box Week 1 2018

Kip-groentetajine met couscous en munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip-groen­te­ta­ji­ne met cous­cous en munt

1
1
  • 380 g scharrelkipdijfilet
  • 2 tl ras el hanout specerijenmelange

Snijd elke kipdijfilet in de lengte in 3 stukken. Bestrooi de stukken met de ras el hanout, peper en eventueel zout.

2
2
  • 2 el (olijf)olie

Verhit de helft van de olie in de tajine of pan met dikke bodem en bak de kip rondom bruin.

3
3
  • 500 g winterpeen
  • 3 rode uien

Schil ondertussen de winterpeen en snijd in stukken van 3 cm. Maak de rode uien schoon en snijd in parten. Voeg de peen en ui toe aan de kip en bak nog 2 min. mee.

4
4
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg 200 ml water toe en verkruimel de kippenbouillontablet erboven. Zet de deksel op de tajine (of doe de deksel op de pan) en laat 25 min. op laag vuur stoven.

5
5
  • 300 g couscous
  • 2 el (olijf)olie

Breng ondertussen 300 ml water aan de kook. Voeg de couscous, de rest van de olie en eventueel zout toe.

6
6

Neem de pan van het vuur en laat de couscous wellen. Dek af tot gebruik.

7
7
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Halveer de citroen in de breedte en snijd de helften in dikke parten.

8
8
  • 15 g verse munt

Snijd de munt fijn.

9
9
  • 200 g verse doperwten

Voeg in de laatste 2 min. de erwten aan de stoof toe. Bestrooi vlak voor het serveren met het citroenrasp en serveer met de citroenparten.

10
10

Meng de munt door de couscous en serveer samen met de kip-groentetajine.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.