Te­riy­a­ki­noe­dels met ge­hakt & so­ja­bo­nen

Wok-away vanavond!

(4) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Wok-away vanavond! 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de gember in 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Voeg de wokgroente toe aan het gehakt en bak op hoog vuur 5 min. mee. Voeg de laatste minuut de teriyakisaus toe.
  3. Voeg ondertussen, als het water kookt, de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar
  4. Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de gekookte noedels erboven af. Meng de noedels met de groente, schep de peen julienne erdoor en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 30 2018 , Allerhande Box Week 2 2018

Teriyakinoedels met gehakt & sojabonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Te­riy­a­ki­noe­dels met ge­hakt & so­ja­bo­nen

1
1
  • 4 cm verse gember
  • 1 el (olijf)olie
  • 300 g mager rundergehakt

Breng een ruime pan water aan de kook. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de gember in 5 min. gaar.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 400 g Aziatische wokgroente met sojabonen
  • 100 ml teriyaki mirinsaus

Voeg de wokgroente toe aan het gehakt en bak op hoog vuur 5 min. mee. Voeg de laatste minuut de teriyakisaus toe.

4
4
  • 250 g eiernoedels

Voeg ondertussen, als het water kookt, de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar

5
5
  • 400 g courgettespaghetti
  • 150 g peen julienne

Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de gekookte noedels erboven af. Meng de noedels met de groente, schep de peen julienne erdoor en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.