Sus­hi met fruit

Sushi als voor-, hoofd- én nagerecht? Wij maken van sushi ook gewoon een dessert.

  • nagerecht
  • 48 stuks
  • 40 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(1) waardeer
nagerecht Sushi als voor-, hoofd- én nagerecht? Wij maken van sushi ook gewoon een dessert. 48 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bamboe sushimatje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil, pers de vrucht uit en meng het rasp en sap. Roer hierdoor de suiker tot het is opgelost. Meng met de helft van de gembersiroop en roer door de rijst. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Schil de mango en snijd in dunne repen. Leg een gekleurd sushivel op het sushimatje en bedek het gelijkmatig met 1/8 van de rijst. Laat 2 cm aan de bovenste rand vrij. Leg in het midden van de rijst een aantal repen mango en een aaneengesloten rijtje frambozen, bessen of bramen. Rol de sushi strak op met behulp van een sushimatje. Snijd de zijkanten bij om een strakke rol te maken en snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Meng de crème fraîche met de rest van de gembersiroop en serveer bij de sushi als dip.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 1 g
Tags
Ook te zien in
januari 2018

Sushi met fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi met fruit

1
1
  • 250 g sushirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 limoen
  • 50 g basterdsuiker

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil, pers de vrucht uit en meng het rasp en sap. Roer hierdoor de suiker tot het is opgelost.

3
3
  • 2 el gembersiroop

Meng met de gembersiroop en roer door de rijst. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

4
4
  • 1 eetrijpe mango

Schil de mango en snijd in dunne repen.

5
5
  • 8 vellen sushi mamenori gekleurde sojavellen

Leg een gekleurd sushivel op het sushimatje en bedek het gelijkmatig met 1/8 van de rijst. Laat 2 cm aan de bovenste rand vrij.

6
6
  • 100 g verse frambozen
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g bramen

Leg in het midden van de rijst een aantal repen mango en een aaneengesloten rijtje frambozen, bessen of bramen.

7
7

Rol de sushi strak op met behulp van een sushimatje. Snijd de zijkanten bij om een strakke rol te maken en snijd elke rol in 6 gelijke stukken.

8
8
  • 125 g crème fraîche
  • 2 el gembersiroop

Meng de crème fraîche met de rest van de gembersiroop en serveer bij de sushi als dip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.