In­di­a­se sa­mo­sa's met lin­zen­cur­ry

Pasteitjes van bladerdeeg en linzen. Heerlijk met die groenten met garam masala.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 615 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Pasteitjes van bladerdeeg en linzen. Heerlijk met die groenten met garam masala. 4 personen
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakkwast
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het bladerdeeg in 8 gelijke vierkantjes. Rol ze iets uit met de deegroller. Schep de linzencurry in het midden van de stukjes bladerdeeg, laat een brede rand rondom vrij. Bestrijk met het bakkwastje de randen van het deeg met een klein beetje water. Vouw de punten van het deeg naar elkaar toe in het midden en knijp goed dicht, zodat er een soort envelopjes ontstaan. Rol de naden een beetje om, zodat ze goed dichtblijven. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Klop het ei los met een vork en bestrijk de deegpakketjes (samosa’s) met het kwastje hiermee. Bak de samosa’s ca. 30 min. in het midden van de oven. Dep ondertussen de kikkererwten uit de zak droog met keukenpapier. Halveer de bloemkoolroosjes en meng ze met de kikkererwten en tomaten. Meng de olie met de garam masala en roer door het groente-kikkererwtenmengsel.
  3. Verdeel over een tweede met bakpapier beklede bakplaat, zet na 5 min. onder de samosa’s in de oven en bak ca. 25 min. mee. Wissel halverwege de bakplaten om. Snijd ondertussen de munt fijn en meng met de yoghurt. Voeg peper en eventueel zout toe. Serveer de dip bij de samosa’s en geroosterde groenten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 03-04

Indiase samosa's met linzencurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se sa­mo­sa's met lin­zen­cur­ry

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 270 g rollen vers bladerdeeg

Snijd het bladerdeeg in 8 gelijke vierkantjes. Rol ze iets uit met de deegroller.

3
3
  • 500 g linzencurry schotel

Schep de linzencurry in het midden van de stukjes bladerdeeg, laat een brede rand rondom vrij.

4
4

Bestrijk met het bakkwastje de randen van het deeg met een klein beetje water.

5
5

Vouw de punten van het deeg naar elkaar toe in het midden en knijp goed dicht, zodat er een soort envelopjes ontstaan.

6
6

Rol de naden een beetje om, zodat ze goed dichtblijven. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
7
  • 1 middelgroot ei

Klop het ei los met een vork en bestrijk de deegpakketjes (samosa’s) met het kwastje hiermee. Bak de samosa’s ca. 30 min. in het midden van de oven.

8
8
  • 225 g kikkererwten in zak
  • 400 g koelverse bloemkoolroosjes
  • 200 g cherrytomaten

Dep ondertussen de kikkererwten uit de zak droog met keukenpapier. Halveer de bloemkoolroosjes en meng ze met de kikkererwten en tomaten.

9
9
  • 3 el (olijf)olie
  • 2 tl garam masala

Meng de olie met de garam masala en roer door het groente-kikkererwtenmengsel.

10
10

Verdeel over een tweede met bakpapier beklede bakplaat, zet na 5 min. onder de samosa’s in de oven en bak ca. 25 min. mee.

11
11

Wissel halverwege de bakplaten om.

12
12
  • 15 g verse munt
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)

Snijd ondertussen de munt fijn en meng met de yoghurt. Voeg peper en eventueel zout toe. Serveer de dip bij de samosa’s en geroosterde groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.