Pit­ti­ge schol en pa­pil­lot­te

Een feestelijke - en lekkere - verrassing uit de oven.

(1) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Een feestelijke - en lekkere - verrassing uit de oven. 4 personen
3 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 bakpapier (30 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de schol rondom met de sambal en bestrooi eventueel met zout. Verdeel de vis over de vellen bakpapier en besprenkel elk pakketje met 1 el water. Vouw het papier losjes maar goed dicht (en papillotte). Bak de pakketjes op een bakplaat in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar.
  2. Klop ondertussen de eieren los met de ketjap manis. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het losgeklopte ei met de basmatirijst 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de wokgroente 5 min. op hoog vuur. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de vispakketjes uit de oven en vouw voorzichtig open. Leg de vis op de rijst en serveer met de groente en satésaus. Bestrooi de groente met de seroendeng.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 6  g
  • natrium 920 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige schol en papillotte

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge schol en pa­pil­lot­te

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 420 g verse scholfilets
  • 1 el sambal badjak
  • 4 el water

Bestrijk de schol rondom met de sambal en bestrooi eventueel met zout. Verdeel de vis over de vellen bakpapier en besprenkel elk pakketje met 1 el water.

3
3

Vouw het papier losjes maar goed dicht (en papillotte). Bak de pakketjes op een bakplaat in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar.

4
4
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el (arachide)olie
  • 600 g 1 minuut basmatirijst

Klop ondertussen de eieren los met de ketjap manis. Verhit de olie in een hapjespan en bak het losgeklopte ei met de basmatirijst 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur.

5
5
  • 2 el (arachide)olie
  • 800 g Indonesische wokgroente

Verhit de rest van de olie in een wok en bak de wokgroente 5 min. op hoog vuur.

6
6
  • 130 g satésaus pikant
  • 2 el seroendeng

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de vispakketjes uit de oven en vouw voorzichtig open. Leg de vis op de rijst en serveer met de groente en satésaus. Bestrooi de groente met de seroendeng.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.