Prei-tui­n­erw­ten­soep met ba­si­li­cum

Deze vegetarische soep staat in een kwartiertje op tafel.

(169) waardeer
hoofdgerecht Deze vegetarische soep staat in een kwartiertje op tafel. 4 personen
4 169

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • Staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de prei 2 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat 5 min. koken.
  2. Snijd ondertussen het basilicum in reepjes en de witte kaas in blokjes. Voeg de tuinerwten toe aan de soep en laat nog 2 min. koken. Schep ¾ van het basilicum erdoor, zet het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Verdeel over de borden en bestrooi met de witte kaas en de rest van het basilicum.
video

Prei-tui­n­erw­ten­soep met ba­si­li­cum

leuk-snel - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 01 - Kickstart , Receptkaart 2019 week 23-24

Prei-tuinerwtensoep met basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei-tui­n­erw­ten­soep met ba­si­li­cum

1
1
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g gesneden prei
  • 1 liter kraanwater
  • 2 groentebouillontabletten

Verhit de olie in een soeppan en fruit de prei 2 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat 5 min. koken.

2
2
  • 15 g verse basilicum
  • 150 g witte kaas

Snijd ondertussen het basilicum in reepjes en de witte kaas in blokjes.

3
3
  • 450 g diepvries tuinerwten

Voeg de tuinerwten toe aan de soep en laat nog 2 min. koken.

4
4

Schep ¾ van het basilicum erdoor, zet het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

5
5

Verdeel over de borden en bestrooi met de witte kaas en de rest van het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.