Pan­piz­za met kid­ney­bo­nen & ge­hakt

Chili con carne pizza style, klaar in een kwartiertje.

(4) waardeer
hoofdgerecht Chili con carne pizza style, klaar in een kwartiertje. 2 personen
4 4

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten in blokjes en de bosui in ringetjes. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de tomaten, bosui en het limoensap door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de yoghurt met het limoenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt met de komijn 5 min. op middelhoog vuur. Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Bak de laatste minuut de bonen mee met het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het met een vork tot puree. Rasp de kaas.
  3. Neem het gehakt uit de pan en houd afgedekt warm op een bord. Verhit nog een koekenpan en bak in elke pan één wrap 1 min. Keer om en verdeel de avocadopuree, het gehakt met bonen en de kaas erover. Verwarm nog 2 min. of totdat de kaas is gesmolten, eventueel met de deksel op de pan. Verdeel de tomatensalsa en limoenyoghurt erover en serveer direct.

Tip:

Dit recept is voor 2 personen, maar met 2 extra eters aan tafel verdubbel je gewoon de hoeveelheid ingrediënten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 11  g
  • natrium 400 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Panpizza met kidneybonen & gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­piz­za met kid­ney­bo­nen & ge­hakt

1
1
  • 3 tomaten
  • 1 bosui
  • 1 limoen

Snijd de tomaten in blokjes en de bosui in ringetjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

2
2

Meng de tomaten, bosui en het limoensap door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 100 ml milde yoghurt

Meng de yoghurt met het limoenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 150 g rundergehakt
  • 1 tl gemalen komijn

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt met de komijn 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 200 g kidneybonen in pot

Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Bak de laatste minuut de bonen mee met het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 avocado
  • 30 g cheddar 48+

Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het met een vork tot puree. Rasp de kaas.

7
7
  • 2 tortillawraps

Neem het gehakt uit de pan en houd afgedekt warm op een bord. Verhit nog een koekenpan en bak in elke pan één wrap 1 min.

8
8

Keer om en verdeel de avocadopuree, het gehakt met bonen en de kaas erover.

9
9

Verwarm nog 2 min. of totdat de kaas is gesmolten, eventueel met de deksel op de pan.

10
10

Verdeel de tomatensalsa en limoenyoghurt erover en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.