La­sag­ne met win­ter­groen­ten

Met 385 gram groente per persoon: da's pas verantwoord.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 565 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 55 min. oventijd
(9) waardeer
hoofdgerecht Met 385 gram groente per persoon: da's pas verantwoord. 4 personen
4 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de rauwe bieten en snijd met een scherp mes in flinterdunne plakjes Schil de knolselderij, halveer en snijd ook in flinterdunne plakjes. Snijd de peen in plakjes. Kook de groenten 5 min. in water met eventueel wat zout. Giet af en vang 100 ml kookvocht op.
  2. Meng de passata met de slagroom, het opgevangen kookvocht en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel een laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen, 1⁄3 van de groenten en ¼ van de rest van de saus. Maak zo nog 2 lagen. Bedek de bovenste laag met de rest van de lasagnebladen, de rest van de saus en verkruimel de witte kaas erover. Bak de lasagne ca. 55 min. in het midden van de oven. Dek losjes af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

kookstaptip:

Heb je een keukenmachine? Dan kun je de bieten en knolselderij ook daarmee in dunne plakjes snijden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 14  g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne met wintergroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met win­ter­groen­ten

1
1
  • 500 g gele bieten

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de rauwe bieten en snijd met een scherp mes in flinterdunne plakjes

2
2
  • 300 g knolselderij
  • 300 g winterpeen

Schil de knolselderij, halveer en snijd ook in flinterdunne plakjes. Snijd de peen in plakjes.

3
3

Kook de groenten 5 min. in water met eventueel wat zout. Giet af en vang 100 ml kookvocht op.

4
4
  • 690 g biologische passata di pomodoro
  • 125 ml verse slagroom
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden

Meng de passata met de slagroom, het opgevangen kookvocht en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Verdeel een laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.

6
6
  • 187½ g verse lasagnebladen

Bedek achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen, 1⁄3 van de groenten en ¼ van de rest van de saus. Maak zo nog 2 lagen.

7
7
  • 62½ g verse lasagnebladen
  • 200 g witte kaas

Bedek de bovenste laag met de rest van de lasagnebladen, de rest van de saus en verkruimel de witte kaas erover.

8
8

Bak de lasagne ca. 55 min. in het midden van de oven. Dek losjes af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

kookstaptip:

Heb je een keukenmachine? Dan kun je de bieten en knolselderij ook daarmee in dunne plakjes snijden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.