Pita's met tzatziki, falafel & wortel-komkommersalade
Een echte (vega) kidsfavoriet.

Advertentie
Ingrediënten
- 468 g falafel
- 8 pitabroodjes
- 1 komkommer
- 150 ml milde yoghurt
- ½ teen knoflook
- 500 g wortelen
- 7½ g verse koriander
- 2 el (arachide)olie
Keukenspullen
- bakpapier
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de falafel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Verwarm de laatste 5 min. de pitabroodjes in de oven op een rooster onder de bakplaat.
- Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees van een halve komkommer met een grove rasp. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en pers de halve teen knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper en eventueel zout.
- Halveer de rest van de komkommer in de lengte en snijd in partjes. Snijd de wortelen in kleine stukjes. Snijd de koriander grof en pureer samen met de olie in een hoge beker met de staafmixer. Schep om met de wortel en komkommer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Serveer de pitabroodjes met de falafel, salade en tzatziki.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 630 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 75 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.120 mg
- vezels 20 g
Ook te zien in
Pita's met tzatziki, falafel & wortel-komkommersalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pita's met tzatziki, falafel & wortel-komkommersalade
- 468 g falafel
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de falafel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
- 8 pitabroodjes
Verwarm de laatste 5 min. de pitabroodjes in de oven op een rooster onder de bakplaat.
- 1 komkommer
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees van een halve komkommer (per 4 personen) met een grove rasp.
- 150 ml milde yoghurt
- ½ teen knoflook
Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en pers de knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper en eventueel zout.
- 500 g wortelen
Halveer de rest van de komkommer in de lengte en snijd in partjes. Snijd de wortelen in kleine stukjes.
- 7½ g verse koriander
- 2 el (arachide)olie
Snijd de koriander grof en pureer samen met de olie in een hoge beker met de staafmixer.
Schep om met de wortel en komkommer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de pitabroodjes met de falafel, salade en tzatziki.