Pi­ta's met tzat­zi­ki, fala­fel & wor­tel-kom­kom­mer­sa­la­de

Een echte (vega) kidsfavoriet.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(16) waardeer
hoofdgerecht Een echte (vega) kidsfavoriet. 4 personen
4 16

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de falafel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Verwarm de laatste 5 min. de pitabroodjes in de oven op een rooster onder de bakplaat.
  2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees van een halve komkommer met een grove rasp. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en pers de halve teen knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Halveer de rest van de komkommer in de lengte en snijd in partjes. Snijd de wortelen in kleine stukjes. Snijd de koriander grof en pureer samen met de olie in een hoge beker met de staafmixer. Schep om met de wortel en komkommer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Serveer de pitabroodjes met de falafel, salade en tzatziki.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 20 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 01 - Kickstart , Allerhande Box Week 39 2018 , Receptkaart 2018 week 13-14

Pita's met tzatziki, falafel & wortel-komkommersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta's met tzat­zi­ki, fala­fel & wor­tel-kom­kom­mer­sa­la­de

1
1
  • 468 g falafel

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de falafel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

2
2
  • 8 pitabroodjes

Verwarm de laatste 5 min. de pitabroodjes in de oven op een rooster onder de bakplaat.

3
3
  • 1 komkommer

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees van een halve komkommer (per 4 personen) met een grove rasp.

4
4
  • 150 ml milde yoghurt
  • ½ teen knoflook

Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en pers de knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 500 g wortelen

Halveer de rest van de komkommer in de lengte en snijd in partjes. Snijd de wortelen in kleine stukjes.

6
6
  • 7½ g verse koriander
  • 2 el (arachide)olie

Snijd de koriander grof en pureer samen met de olie in een hoge beker met de staafmixer.

7
7

Schep om met de wortel en komkommer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Serveer de pitabroodjes met de falafel, salade en tzatziki.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.