Groen­te­cur­ry met ro­de­kool­sa­la­de

Vegetarisch toppertje, deze curry van geroosterde groenten en zoete aardappel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(14) waardeer
hoofdgerecht Vegetarisch toppertje, deze curry van geroosterde groenten en zoete aardappel. 4 personen
4 14

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de zoete aardappelen (ook die uit het verspakket) en snijd ze in blokjes van 1½ cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de paprika uit het pakket, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Schil de winterpenen, halveer in de lengte en snijd in schuine stukken van een ½ cm breed. Pel de uien en snijd ze in parten. Leg alle groenten bij de zoete aardappel op de bakplaat. Verkruimel de bouillontabletten uit het verspakket en strooi over de groenten. Besprenkel met de olie en rooster de groenten ca. 25 min. in het midden van de oven.
  2. Snijd ondertussen de rodekool in ragfijne reepjes en doe in een schaal. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil erboven. Pers de vrucht uit en doe het sap samen met de suiker bij de kool. Meng met schone handen terwijl je stevig in de kool knijpt. Laat staan tot gebruik. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze in reepjes. Hak de cashewnoten grof.
  3. Verwarm de rodecurry-paprikasaus met de kokosmelk in een steelpan. Verdeel de saus over de kommen of diepe borden. Schep de geroosterde groenten in de kommen. Verdeel de rodekool erover en bestrooi met de munt en cashewnoten.

variatietip:

Je kunt in plaats van de rodecurry-paprikasaus ook 2 zakken AH Excellent Indiase currysaus (à 160 g) gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.600 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Groentecurry met rodekoolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­cur­ry met ro­de­kool­sa­la­de

1
1
  • 300 g zoete aardappelen
  • 1 verspakket zoete-aardappelsoep

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de zoete aardappelen (ook die uit het verspakket) en snijd ze in blokjes van 1½ cm.

2
2

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de paprika uit het pakket, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken.

3
3

Schil de winterpenen uit het verspakket, halveer in de lengte en snijd in schuine stukken van een ½ cm breed. Pel de uien en snijd ze in parten.

4
4

Leg alle groenten bij de zoete aardappel op de bakplaat. Verkruimel de bouillontabletten uit het verspakket en strooi over de groenten.

5
5
  • 2 el (olijf)olie

Besprenkel met de olie en rooster de groenten ca. 25 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 300 g rodekool
  • 1 limoen

Snijd ondertussen de rodekool in ragfijne reepjes en doe in een schaal. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil erboven.

7
7
  • 1 el lichte basterdsuiker

Pers de vrucht uit en doe het sap samen met de suiker bij de kool. Meng met schone handen terwijl je stevig in de kool knijpt. Laat staan tot gebruik.

8
8
  • 7½ g verse munt
  • 75 g gezouten cashewnoten

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze in reepjes. Hak de cashewnoten grof.

9
9
  • 475 g rodecurry-paprikasaus
  • 200 ml kokosmelk

Verwarm de rodecurry-paprikasaus met de kokosmelk in een steelpan. Verdeel de saus over de kommen of diepe borden.

10
10

Schep de geroosterde groenten in de kommen. Verdeel de rodekool erover en bestrooi met de munt en cashewnoten.

variatietip:

Je kunt in plaats van de rodecurry-paprikasaus ook 2 zakken AH Excellent Indiase currysaus (à 160 g) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.