Ro­de­kool ge­stoofd in bal­sa­mi­co

Prima combi met de gegrilde scharrelkipfilethaasjes.

(6) waardeer
hoofdgerecht Prima combi met de gegrilde scharrelkipfilethaasjes. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een kookpan. Voeg de rodekool en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de balsamicoazijn toe en laat op laag vuur 20 min. stoven. Voeg de tijm en appel/ abrikooscompote toe en verwarm nog 5 min.
  2. Bestrijk de kipfilethaasjes met de rest de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kipfilethaasjes in 7-8 min. gaar. Keer halverwege. Bestrijk aan beide kanten met de rest van de azijn.
  3. Hak ondertussen de walnoten grof. Schep de rodekool op de borden. Leg de kip erbij en bestrooi met de walnoten. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met gebakken gnocchi.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Rodekool gestoofd in balsamico

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool ge­stoofd in bal­sa­mi­co

1
1
  • 1 el (zonnebloem)olie
  • 600 g gesneden rodekool

Verhit de olie in een kookpan. Voeg de rodekool en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 pot appel/abrikooscompote

Voeg de balsamicoazijn toe en laat op laag vuur 20 min. stoven. Voeg de tijm en appel/ abrikooscompote toe en verwarm nog 5 min.

3
3
  • 300 g scharrelkipfilethaasjes
  • 1 el (zonnebloem)olie

Bestrijk de kipfilethaasjes met de rest de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4
  • 10 ml balsamicoazijn

Verhit de grillpan en gril de kipfilethaasjes in 7-8 min. gaar. Keer halverwege. Bestrijk aan beide kanten met de rest van de azijn.

5
5
  • 50 g ongebrande walnoten

Hak ondertussen de walnoten grof. Schep de rodekool op de borden. Leg de kip erbij en bestrooi met de walnoten. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met gebakken gnocchi.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.