Tor­tel­lo­ni met ar­ti­sjok en par­ma­ham

Italië op z'n best.

(20) waardeer
italiaans hoofdgerecht Italië op z'n best. 2 personen
4 20

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rauwe ham in 2 delen in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zitten.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Laat de artisjokharten goed uitlekken en snijd in parten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen en snijd een helft in plakjes.
  3. Voeg, als het water kookt, de pasta toe aan één pan en kook in 5 min. beetgaar. Bak ondertussen de artisjok en knoflook 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Kook de broccoliroosjes in de andere pan kokend water in 3 min. beetgaar. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Giet ook de broccoli af.
  4. Meng de hummus met 5 el kookvocht door de pasta en schep de artisjok, broccoli en het citroenrasp erdoor. Breek de rauwe ham in stukken en verdeel over de pasta. Leg er een citroenplakje op en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 38 2018 , Allerhande Box Week 1 2018

Tortelloni met artisjok en parmaham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­tel­lo­ni met ar­ti­sjok en par­ma­ham

1
1
  • 2 el (olijf)olie
  • 80 g Coppa di Parma

Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rauwe ham in 2 delen in 4 min. op middelhoog vuur krokant.

2
2

Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zitten.

3
3
  • 300 g broccoli
  • 1 teen knoflook

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

4
4
  • 390 g artisjokharten in blik
  • 1 citroen

Laat de artisjokharten goed uitlekken en snijd in parten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen en snijd een helft in plakjes.

5
5
  • 250 g tortelloni met buffelricotta en limoen

Voeg, als het water kookt, de pasta toe aan één pan en kook in 5 min. beetgaar. Bak ondertussen de artisjok en knoflook 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet.

6
6

Kook de broccoliroosjes in de andere pan kokend water in 3 min. beetgaar. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Giet ook de broccoli af.

7
7
  • 100 g pompoenhummus

Meng de hummus met 5 el kookvocht door de pasta en schep de artisjok, broccoli en het citroenrasp erdoor. Breek de rauwe ham in stukken en verdeel over de pasta. Leg er een citroenplakje op en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.