Pi­la­v van meer­gra­nen­rijst met ge­gril­de chi­po­la­ta

Haal de warme smaken van India in huis.

(6) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Haal de warme smaken van India in huis. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de uien schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui, pompoen, vadouvan en eventueel zout 5 min. op laag vuur.
  2. Roer de boerenkool, rijst en eventueel zout erdoor, schenk 700 ml heet water erbij en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 20 min. garen. Roer regelmatig.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 6 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de chipolataworstjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar.
  5. Bestrooi de pilav met het amandelschaafsel en serveerde worstjes erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 43 2018 , Allerhande Box Week 1 2018

Pilav van meergranenrijst met gegrilde chipolata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­la­v van meer­gra­nen­rijst met ge­gril­de chi­po­la­ta

1
1
  • 2 uien
  • 2 el (arachide)olie
  • 400 g koelverse pompoenstukjes
  • 1 tl vadouvan kruidenmix

Maak de uien schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, pompoen, vadouvan en eventueel zout 5 min. op laag vuur.

2
2
  • 300 g verse boerenkool
  • 300 g meergranenrijst
  • 700 ml water

Roer de boerenkool, rijst en eventueel zout erdoor, schenk het water erbij en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 20 min. garen.

3
3

Roer regelmatig.

4
4
  • 30 g amandelschaafsel

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 6 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

5
5
  • 150 g runderchipolata

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de chipolataworstjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar.

6
6

Bestrooi de pilav met het amandelschaafsel en serveer de worstjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.