Ver­se tor­tel­lo­ni met ge­roos­ter­de groen­ten

De cocktailtomaatjes gaan perfect met groentepasta en krokante spekjes.

(6) waardeer
italiaans hoofdgerecht De cocktailtomaatjes gaan perfect met groentepasta en krokante spekjes. 4 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de sjalotten schoon en snijd in de lengte in dunne parten. Was de courgettes, halveer in de lengte en snijd in plakjes van 1 cm. Schep de sjalot en courgette om met de oregano, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de tomaten aan de tak ertussen. Besprenkel de groenten met de olie en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
  3. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 8 min. op laag vuur goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Verwarm de groentesaus 5 min. op laag vuur. Roer af en toe. Voeg als het water kookt de tortelloni en eventueel zout toe en kook de pasta in 5 min. beetgaar. Giet af en meng door de saus.
  5. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en schep de geroosterde groenten en het spek erop.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box Week 21 2018 , Allerhande Box Week 1 2018

Verse tortelloni met geroosterde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se tor­tel­lo­ni met ge­roos­ter­de groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 2 courgette

Maak de sjalotten schoon en snijd in de lengte in dunne parten. Was de courgettes, halveer in de lengte en snijd in plakjes van 1 cm.

3
3
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 500 g cocktailtomaten

Schep de sjalot en courgette om met de oregano, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de tomaten aan de tak ertussen.

4
4
  • 3 el (olijf)olie

Besprenkel de groenten met de olie en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 250 g magere spekreepjes

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 8 min. op laag vuur goudbruin en krokant.

6
6

Laat uitlekken op keukenpapier.

7
7
  • 480 g AH basis groentesaus paprika
  • 500 g verse tortelloni alla verdure

Verwarm de groentesaus 5 min. op laag vuur. Roer af en toe. Voeg als het water kookt de tortelloni en eventueel zout toe en kook de pasta in 5 min. beetgaar.

8
8

Giet af en meng door de saus.

9
9

Verdeel de pasta over 4 diepe borden en schep de geroosterde groenten en het spek erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.