Kur­ku­ma lat­te

Hartverwarmend lekker drankje met een prachtige, goudgele kleur.

  • drankje zonder alcohol
  • 2 personen
  • 65 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
(12) waardeer
indiaas drankje zonder alcohol Hartverwarmend lekker drankje met een prachtige, goudgele kleur. 2 personen
4 12

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng de amandelmelk, kurkuma, kaneel en zwarte peper in een steelpan tegen de kook aan, maar laat niet koken. Laat ca. 10 min. op laag vuur trekken. Zet het vuur uit en roer met een garde de kokosolie en ahornsiroop erdoor. Schenk de kurkuma latte door een kleine, fijne zeef over in de glazen en serveer direct.

bereidingstip:

Laat enkele plakjes verse gember 10 min. meetrekken. Ook lekker!

bereidingstip:

Hoe langer je de melk verwarmt, hoe intenser de smaken worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 2  g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 01 - Kickstart , Receptkaart 2018 week 01-02

Kurkuma latte

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kur­ku­ma lat­te

1
1
  • 400 ml amandelmelk
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl gemalen kaneel
  • ¼ tl vers gemalen zwarte peper

Breng de amandelmelk, kurkuma, kaneel en zwarte peper in een steelpan tegen de kook aan, maar laat niet koken.

2
2
  • 1 tl kokosolie
  • 1 el ahornsiroop

Laat ca. 10 min. op laag vuur trekken. Zet het vuur uit en roer met een garde de kokosolie en ahornsiroop erdoor.

3
3

Schenk de kurkuma latte door een kleine, fijne zeef over in de glazen en serveer direct.

bereidingstip:

Laat enkele plakjes verse gember 10 min. meetrekken. Ook lekker!

bereidingstip:

Hoe langer je de melk verwarmt, hoe intenser de smaken worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.