Zelf­ge­maak­te vis­sticks met spi­cy korst­je

Heerlijk met een puree van zoete aardappel en prei.

(1) waardeer
hoofdgerecht Heerlijk met een puree van zoete aardappel en prei. 4 personen
3 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de schelvis in repen (4 repen per persoon) en bestrooi met peper en eventueel zout. Klop de eieren los in een diep bord en meng de shichimi met de panko in een ander diep bord. Vul een derde bord met de bloem. Haal de vis achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
  2. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan in 10 min. gaar. Kook de laatste 2 min. de prei mee.
  3. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika's en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de vissticks in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  4. Giet de aardappelen en prei af en laat goed uitlekken. Voeg de kokosmelk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de paprika erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Serveer de stamppot met de vissticks.

variatietip:

Vervang de panko eventueel door gewoon paneermeel.

variatietip:

Je kunt de vissticks ook maken van kabeljauw.

combinatietip:

Lekker met salade-ui of geroosterd sesamzaad.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 8  g
  • natrium 320 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 01 - Kickstart , Receptkaart 2018 week 01-02

Zelfgemaakte vissticks met spicy korstje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zelf­ge­maak­te vis­sticks met spi­cy korst­je

1
1
  • 500 g verse schelvis

Snijd de schelvis in repen (4 repen per persoon) en bestrooi met peper en eventueel zout.

2
2
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
  • 50 g panko Japans paneermeel
  • 2 el tarwebloem

Klop de eieren los in een diep bord en meng de shichimi met de panko in een ander diep bord. Vul een derde bord met de bloem.

3
3

Haal de vis achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.

4
4
  • 1 kg zoete aardappel
  • 400 g gesneden prei

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan in 10 min. gaar. Kook de laatste 2 min. de prei mee.

5
5
  • 1 zak puntpaprikamix

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika's en snijd het vruchtvlees in dunne ringen.

6
6
  • 4 el (arachide)olie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de vissticks in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

7
7
  • 100 ml kokosmelk

Giet de aardappelen en prei af en laat goed uitlekken. Voeg de kokosmelk toe en stamp met de pureestamper tot puree.

8
8

Meng de paprika erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Serveer de stamppot met de vissticks.

variatietip:

Vervang de panko eventueel door gewoon paneermeel.

variatietip:

Je kunt de vissticks ook maken van kabeljauw.

combinatietip:

Lekker met salade-ui of geroosterd sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.