Pur­ple sus­hi

Paarse sushi lijkt heel ingewikkeld, maar eigenlijk heb je er alleen rodekool voor nodig.

(4) waardeer
japans bijgerecht Paarse sushi lijkt heel ingewikkeld, maar eigenlijk heb je er alleen rodekool voor nodig. 40 stuks
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • sushimatje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de rodekool in en kom en giet er 400 ml kokend water over. Roer even door en giet af in een zeef. Vang het paarse water op; dit is nu 350 ml. Breng het paarse water met het zout aan de kook, voeg de sushirijst toe en breng weer aan de kook. Roer goed door, zet het vuur laag en laat met deksel op de pan 10 min. zachtjes koken. Draai het vuur uit en laat 15 min. met deksel op de pan staan. Roer ondertussen ⅓ van de rijstazijn door de rodekool en laat afkoelen.
  2. Doe de gekookte rijst in een wijde schaal, meng er de rest van de rijstazijn door laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd ondertussen de radijs in luciferdunne reepjes. Snijd de avocado in plakjes. Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel de porties rijst in een gelijkmatige laag over de verschillende norivellen. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij.
  3. Verdeel de helft van de rodekool over de rijst. De andere helft wordt niet gebruikt. Leg in het midden van elk norivel een baan van 1/5 deel van de avocado, 1/5 deel van de ingelegde gember en 1/5 deel van de radijs. Rol de sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Maak de nori aan de bovenkant eventueel een beetje vochtig om het goed dicht te plakken. Snijd de 1-2 cm van de zijkanten van de rollen. Dit wordt niet gebruikt. Snijd nu de rollen in 8 gelijke plakken. Serveer met de sojasaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0  g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
januari 2018

Purple sushi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pur­ple sus­hi

1
1
  • 300 g gesneden rodekool

Doe de rodekool in en kom en giet er 400 ml kokend water over. Roer even door en giet af in een zeef. Vang het paarse water op; dit is nu 350 ml.

2
2
  • 1 tl zout
  • 250 g sushirijst

Breng het paarse water met het zout aan de kook, voeg de sushirijst toe en breng weer aan de kook.

3
3

Roer goed door, zet het vuur laag en laat met deksel op de pan 10 min. zachtjes koken. Draai het vuur uit en laat 15 min. met deksel op de pan staan.

4
4
  • 30 ml rijstazijn

Roer ondertussen de rijstazijn door de rodekool en laat afkoelen.

5
5
  • 60 ml rijstazijn

Doe de gekookte rijst in een wijde schaal, meng er de rest van de rijstazijn door laat afkoelen tot kamertemperatuur.

6
6
  • 1 bos radijs
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd ondertussen de radijs in luciferdunne reepjes. Snijd de avocado in plakjes.

7
7
  • 14 g norivellen

Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel de porties rijst in een gelijkmatige laag over de verschillende norivellen. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij.

8
8

Verdeel de helft van de rodekool over de rijst. De andere helft wordt niet gebruikt.

9
9
  • ½ potje ingelegde gember

Leg in het midden van elk norivel een baan van 1/5 deel van de avocado, 1/5 deel van de ingelegde gember en 1/5 deel van de radijs.

10
10

Rol de sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Maak de nori aan de bovenkant eventueel een beetje vochtig om het goed dicht te plakken.

11
11
  • 5 el Japanse sojasaus

Snijd de 1-2 cm van de zijkanten van de rollen. Dit wordt niet gebruikt. Snijd nu de rollen in 8 gelijke plakken. Serveer met de sojasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.