Fruits­us­hi

Als de kleintjes nu geen fruit willen eten, weten wij het ook niet meer.

  • bijgerecht
  • 25 stuks
  • 65 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(0) waardeer
bijgerecht Als de kleintjes nu geen fruit willen eten, weten wij het ook niet meer. 25 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de rijst met het water in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan. Laat 20 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Haal de rijst van het vuur, schep in een wijde schaal en roer het citroensap, de citroenrasp en de gembersiroop erdoor. Laat 1 uur afkoelen. Roer af en toe door.
  2. Schil de mango en de kiwi en snijd er dunne plakken van. Snijd de banaan in schuine plakken en besprenkel met citroensap uit het flesje. Knip de gekleurde sojavellen in de lengte in 3 repen. Knip de helft van de repen nog eens in de lengte in tweeën. Vorm van de rijst met natte handen ovale vormpjes van ca. 3 bij 6 cm. Verdeel de rijstvormpjes in drie delen. Wikkel om een deel van de vormpjes rondom een brede reep gekleurd sojavel, en om ander deel in het midden een smalle reep. Doop de uiteinden van de rest van de rijstvormpjes in de sesamzaadjes.
  3. Garneer de sushi met het fruit. Snijd de plakken indien nodig bij, zodat ze goed passen op de sushi.

combinatietip:

Lekker met een dip van gembersiroop en citroensap.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
januari 2018

Fruitsushi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fruits­us­hi

1
1
  • 300 g sushirijst
  • 500 ml water

Doe de rijst met het water in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan. Laat 20 min. zachtjes koken. Roer af en toe.

2
2
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

3
3
  • 4 el gembersiroop

Haal de rijst van het vuur, schep in een wijde schaal en roer 1 el citroensap, de citroenrasp en de gembersiroop erdoor.

4
4

Laat 1 uur afkoelen. Roer af en toe door.

5
5
  • ½ eetrijpe mango
  • ½ kiwi
  • ½ banaan
  • 1 el citroensap

Schil de mango en de kiwi en snijd er dunne plakken van. Snijd de banaan in schuine plakken en besprenkel met citroensap uit het flesje.

6
6
  • 16 g sushi mamenori gekleurde sojavellen

Knip de gekleurde sojavellen in de lengte in 3 repen. Knip de helft van de repen nog eens in de lengte in tweeën.

7
7

Vorm van de rijst met natte handen ovale vormpjes van ca. 3 bij 6 cm. Verdeel de rijstvormpjes in drie delen.

8
8

Wikkel om een deel van de vormpjes rondom een brede reep gekleurd sojavel, en om ander deel in het midden een smalle reep.

9
9
  • 1 el witte sesamzaadje
  • 1 el zwarte sesamzaadje

Doop de uiteinden van de rest van de rijstvormpjes in de sesamzaadjes.

10
10
  • 75 g verse blauwe bessen
  • 70 g verse frambozen

Garneer de sushi met het fruit. Snijd de plakken indien nodig bij, zodat ze goed passen op de sushi.

combinatietip:

Lekker met een dip van gembersiroop en citroensap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.