Snow­glo­be met koek­huis­je

Dit is nog eens een feestelijk toetje. Misschien kunnen we het wel een bouwwerk noemen.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Dit is nog eens een feestelijk toetje. Misschien kunnen we het wel een bouwwerk noemen. 4 personen
5 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 4 gin-tonicglazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het stuk ontbijtkoek eerst in de breedte door de helft zodat je twee stukken van 6 cm hebt. Halveer vervolgens de twee helften. Je hebt nu 4 rechthoeken van 6 bij 4 cm. Leg een stuk met één van de donkere kanten naar boven in de lengte voor je. Snijd 2 schuine stukken af, zodat een langwerpig huisje met dak ontstaat. Doe hetzelfde met de andere 3 stukken ontbijtkoek. Vouw een cornetje van een stuk bakpapier en doe hier ⅔ van het glazuur in. Plak met de rest van het glazuur de almond thins op de schuine stukken van de ontbijtkoek, zodat er een dak op de huisjes zit. Teken met het glazuur in het cornetje op de voor- en achterkant van de huisjes deurtjes en raampjes. Teken met het glazuur in het cornetje een ruitjespatroon op de almond thins. Laat ca. 30 minuten drogen
  2. Klop ondertussen de slagroom stijf met de vanillesuiker en de kaneel. Plak met de rest van het glazuur almond thins op de schuine stukken van de ontbijtkoek, zodat er een dak op de huisjes zit. Verdeel de slagroom over de bodems van de gin-tonicglazen en zet in elk glas voorzichtig een koekhuisje. Laat het bij het serveren sneeuwen in de snowglobes door de huisjes met behulp van een zeefje met wat poedersuiker te bestrooien.

bereidingstip:

Maak het huisje extra feestelijk door een paar zachte zilveren parels (Dr. Oetker) over de slagroom te strooien.

video

Cor­net­je (spuit­zak­je) ma­ken

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
December 2017

Snowglobe met koekhuisje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snow­glo­be met koek­huis­je

1
1
  • 12 cm ongesneden ontbijtkoek

Snijd het stuk ontbijtkoek eerst in de breedte door de helft zodat je twee stukken van 6 cm hebt.

2
2

Halveer vervolgens de twee helften. Je hebt nu 4 rechthoeken van 6 bij 4 cm.

3
3

Leg een stuk met één van de donkere kanten naar boven in de lengte voor je. Snijd 2 schuine stukken af, zodat een langwerpig huisje met dak ontstaat.

4
4
  • 83⅓ g glazuur wit

Doe hetzelfde met de andere 3 stukken ontbijtkoek. Vouw een cornetje van een stuk bakpapier en doe hier het glazuur in.

Cornetje (spuitzakje) maken

Instructievideo

01:05 min.

5
5

Teken met het glazuur in het cornetje op de voor- en achterkant van de huisjes deurtjes en raampjes.

6
6
  • 8 almond thins

Teken met het glazuur in het cornetje een ruitjespatroon op de almond thins. Laat ca. 30 minuten drogen

7
7
  • 250 ml slagroom
  • 8 g vanillesuiker
  • ½ tl kaneel

Klop ondertussen de slagroom stijf met de vanillesuiker en de kaneel.

8
8
  • 41⅔ g glazuur wit

Plak met de rest van het glazuur de almond thins op de schuine stukken van de ontbijtkoek, zodat er een dak op de huisjes zit.

9
9

Verdeel de slagroom over de bodems van de gin-tonicglazen en zet in elk glas voorzichtig een koekhuisje.

10
10
  • 1 el poedersuiker

Laat het bij het serveren sneeuwen in de snowglobes door de huisjes met behulp van een zeefje met wat poedersuiker te bestrooien.

bereidingstip:

Maak het huisje extra feestelijk door een paar zachte zilveren parels (Dr. Oetker) over de slagroom te strooien.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.