Cris­py kip­nug­gets met een pit­ti­ge ket­chup-may­o­dip (AD­VER­TORIAL)

Knapperig laagje om de kip maken? Gebruik daar eens een handje chips voor!

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Knapperig laagje om de kip maken? Gebruik daar eens een handje chips voor! 20 stuks
4 1

Ingrediënten

20 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller
  • zakje met zippsluiting
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd elke kipfilet in 10 stukjes. Doe de chips in een plastic zak en rol met de deegroller tot kruimels. Doe de chips en bloem elk in een diep bord en roer het ei los in een derde diep bord. Haal de kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de chips.
  2. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Meng ondertussen de ketchup met de mayonaise en srirachasaus. Serveer de dip met de kipnuggets.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 80 mg
Tags
Ook te zien in

Crispy kipnuggets met een pittige ketchup-mayodip (ADVERTORIAL)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cris­py kip­nug­gets met een pit­ti­ge ket­chup-may­o­dip (AD­VER­TORIAL)

1
1
  • 380 g scharrelkipfilets
  • 110 g bolognese chips

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd elke kipfilet in 10 stukjes. Doe de chips in een plastic zak en rol met de deegroller tot kruimels.

2
2
  • 50 g bloem
  • 1 ei

Doe de chips en bloem elk in een diep bord en roer het ei los in een derde diep bord.

3
3

Haal de kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de chips.

4
4

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

5
5
  • 1½ el ketchup
  • 6 el mayonaise
  • 2 tl srirachasaus

Meng ondertussen de ketchup met de mayonaise en srirachasaus. Serveer de dip met de kipnuggets.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.