Ver­se tor­tel­lo­ni met bur­ra­ta en to­maat­jes

Vanavond eet je boterzachte burrata met paddenstoelen, cherrytomaatjes en tortelloni.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Vanavond eet je boterzachte burrata met paddenstoelen, cherrytomaatjes en tortelloni. 2 personen
5 4

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grote paddenstoelen uit de melange. Was de cherrytomaten. Meng de paddenstoelen met de cherrytomaten aan de tak, de knoflook, het venkelzaad, een 1/2 el olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
  3. Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg, als het water kookt, de pasta toe, breng weer aan de kook en kook in 6 min. beetgaar.
  4. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt, doe met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
  5. Schep de pasta in diepe borden en verdeel de groente erover. Scheur de burrata in stukken erover en besprenkel met de muntolie.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 49 2017

Verse tortelloni met burrata en tomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se tor­tel­lo­ni met bur­ra­ta en to­maat­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 200 g paddenstoelenmelange
  • 250 cherrytomaten aan de tak

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grote paddenstoelen uit de melange. Was de cherrytomaten.

3
3
  • 1 tl venkelzaad
  • ½ el (olijf)olie

Meng de paddenstoelen met de cherrytomaten aan de tak, de knoflook, het venkelzaad, de olie, peper en eventueel zout.

4
4

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.

5
5
  • 250 g verse tortelloni verdure grigliate

Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg, als het water kookt, de pasta toe, breng weer aan de kook en kook in 6 min. beetgaar.

6
6
  • 15 g verse munt
  • 4 el (olijf)olie

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt, doe met de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

7
7
  • 150 g burrata

Schep de pasta in diepe borden en verdeel de groente erover. Scheur de burrata in stukken erover en besprenkel met de muntolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.