Ve­ga ster­ren­sau­cij­zen

Samen met de kinderen koken voor de feestdagen? Deze sterrenbites maken ze ook zo zelf!

  • borrelhapje
  • 8 stuks
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(0) waardeer
borrelhapje Samen met de kinderen koken voor de feestdagen? Deze sterrenbites maken ze ook zo zelf! 8 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier
  • uitsteekvorm Ø 8 cm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los en meng de helft door het gehakt, samen met de mosterd, gehaktkruiden en het zout.
  2. Rol het bladerdeeg iets verder uit met een deegroller. Steek met de uitsteekvorm 2 sterren per portie uit het deeg. Leg de helft van de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak 8 balletjes van het gehaktmengsel. Druk een beetje plat en leg ze in het midden van de sterren. Bestrijk de punten van de sterren met behulp van een kwastje met water. Dek het gehakt af met de rest van de sterren. Druk goed aan bij de puntjes en rondom het gehakt.
  3. Voeg 1 el water aan de rest van het losgeklopte ei toe en bestrijk de sterren ermee. Bak de sterrensaucijzen in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
Tags
Ook te zien in
December 2017

Vega sterrensaucijzen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga ster­ren­sau­cij­zen

1
1
  • ½ middelgroot ei
  • 125 g vegetarisch gehakt
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 tl Italiaanse gehaktkruiden
  • ½ tl zout

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los en meng de helft door het gehakt, samen met de mosterd, gehaktkruiden en het zout.

2
2
  • 270 g rollen vers bladerdeeg

Rol het bladerdeeg iets verder uit met een deegroller.

3
3

Steek met de uitsteekvorm 2 sterren per porties uit het deeg. Leg de helft van de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4

Maak een balletje per portie van het gehaktmengsel. Druk een beetje plat en leg ze in het midden van de sterren.

5
5

Bestrijk de punten van de sterren met behulp van een kwastje met water.

6
6

Dek het gehakt af met de rest van de sterren. Druk goed aan bij de puntjes en rondom het gehakt.

7
7
  • ½ middelgroot ei

Voeg 1 el water aan de rest van het losgeklopte ei toe en bestrijk de sterren ermee. Bak de sterrensaucijzen in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.