Me­ga­k­ruid­noot­truf­fels

Kruidnoten over? Maak daar één grote traktatie van. We zeggen nog één keer: dank u, Sinterklaasje!

  • nagerecht
  • 16 stuks
  • 185 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(3) waardeer
hollands nagerecht Kruidnoten over? Maak daar één grote traktatie van. We zeggen nog één keer: dank u, Sinterklaasje! 16 stuks
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 16 sateprikkers
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kruidnoten en roomkaas in de keukenmachine en maal tot een fijn mengsel. Draai hiervan truffelballetjes van Ø 3 cm. Zet de balletjes 1 uur afgedekt in de vriezer.
  2. Breng in twee pannen een laagje water aan de kook en draai het vuur laag. Breek de witte en pure chocolade in aparte, hittebestendige kommen die op de pannen passen, in stukjes. Hang de kommen in de pannen (zorg dat ze het water niet raken) en laat de chocolade langzaam smelten (au bain-marie).
  3. Neem de truffels uit de vriezer en steek er een satéprikker in. Neem de kom met witte chocolade van het vuur. Dip de truffels rondom in de witte chocolade en laat drogen op bakpapier. Werk snel, anders wordt de chocolade weer hard.
  4. Neem de kom met pure chocolade van het vuur. Besprenkel met behulp van een lepel de truffels ermee. Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast.

bereidingstip:

Is het mengsel voor de balletjes te droog en valt het uit elkaar? Voeg dan extra roomkaas toe.

serveertip:

Steek de truffels in een halve rodekool. Zo serveer je ze gemakkelijk en het staat ook nog eens leuk.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Megakruidnoottruffels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­ga­k­ruid­noot­truf­fels

1
1
  • 250 g kruidnoten
  • 100 g roomkaas naturel

Doe de kruidnoten en roomkaas in de keukenmachine en maal tot een fijn mengsel.

2
2

Draai hiervan truffelballetjes van Ø 3 cm. Zet de balletjes 1 uur afgedekt in de vriezer.

3
3

Breng in twee pannen een laagje water aan de kook en draai het vuur laag.

4
4
  • 200 g witte chocolade
  • 100 g pure chocolade

Breek de witte en pure chocolade in aparte, hittebestendige kommen die op de pannen passen, in stukjes.

5
5

Hang de kommen in de pannen (zorg dat ze het water niet raken) en laat de chocolade langzaam smelten (au bain-marie).

6
6

Neem de truffels uit de vriezer en steek er een satéprikker in.

7
7

Neem de kom met witte chocolade van het vuur. Dip de truffels rondom in de witte chocolade en laat drogen op bakpapier.

8
8

Werk snel, anders wordt de chocolade weer hard.

9
9

Neem de kom met pure chocolade van het vuur. Besprenkel met behulp van een lepel de truffels ermee.

10
10

Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast.

bereidingstip:

Is het mengsel voor de balletjes te droog en valt het uit elkaar? Voeg dan extra roomkaas toe.

serveertip:

Steek de truffels in een halve rodekool. Zo serveer je ze gemakkelijk en het staat ook nog eens leuk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.