Me­ga-pe­per­noot­truf­fels

Kruidnoten over? Maak daar één grote traktatie van. We zeggen nog één keer: dank u, Sinterklaasje!

  • bijgerecht
  • 16 stuks
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(2) waardeer
bijgerecht Kruidnoten over? Maak daar één grote traktatie van. We zeggen nog één keer: dank u, Sinterklaasje! 16 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • sateprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kruidnoten en roomkaas in de keukenmachine en maal fijn. Draai 16 truffelballetjes van Ø 3 cm van het kruidnotenmengsel. Zet de balletjes 1 uur in de vriezer.
  2. Smelt de witte en pure chocolade in aparte schalen boven een laagje heet water (au bain-marie). Neem de truffels uit de vriezer en steek er een satéprikker in. Dip rondom in de witte chocolade en steek in de door de helft gesneden kool.
  3. Herhaal met de rest van de truffels. Werk snel, anders wordt de chocolade weer hard. Besprenkel met de pure chocolade. Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast.

bereidingstip:

Is het mengsel voor de balletjes te droog en valt het uit elkaar? Voeg dan extra roomkaas toe.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
Tags
Ook te zien in
November 2017

Mega-pepernoottruffels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­ga-pe­per­noot­truf­fels

1
1
  • 250 g kruidnoten
  • 100 g roomkaas naturel

Doe de kruidnoten en roomkaas in de keukenmachine en maal fijn.

2
2

Draai 16 truffelballetjes van Ø 3 cm van het kruidnotenmengsel. Zet de balletjes 1 uur in de vriezer.

3
3
  • 200 g witte chocolade
  • 100 g pure chocolade

Smelt de witte en pure chocolade in aparte schalen boven een laagje heet water (au bain-marie).

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

4
4
  • ½ rode kool

Neem de truffels uit de vriezer en steek er een satéprikker in. Dip rondom in de witte chocolade en steek in de door de helft gesneden kool.

5
5

Herhaal met de rest van de truffels. Werk snel, anders wordt de chocolade weer hard.

6
6

Besprenkel met de pure chocolade. Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast.

bereidingstip:

Is het mengsel voor de balletjes te droog en valt het uit elkaar? Voeg dan extra roomkaas toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.