Ro­mi­ge oven­scho­tel met to­nijn

Met weinig voorbereidingswerk een heerlijke ovenschotel op tafel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 560 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met weinig voorbereidingswerk een heerlijke ovenschotel op tafel. 4 personen
3 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit de olie in een wok en bak de krieltjes op hoog vuur 3 min. Voeg de bloemkoolrijst en sperziebonen toe en bak 3 min. mee. Meng de kruidenroomkaas erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep het mengsel in de ovenschaal.
  2. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de stukken vis over de ovenschaal. Bestrooi met de kaas. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
  3. Snijd de peterselie fijn en strooi voor serveren over de ovenschotel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 45-46

Romige ovenschotel met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge oven­scho­tel met to­nijn

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 1 el zonnebloemolie
  • 800 g barbecue mini-krieltjes

Verhit de olie in een wok en bak de krieltjes op hoog vuur 3 min.

3
3
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 450 g gebroken sperziebonen

Voeg de bloemkoolrijst en sperziebonen toe en bak 3 min. mee.

4
4
  • 150 g roomkaas kruiden-knoflook

Meng de kruidenroomkaas erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep het mengsel in de ovenschaal.

5
5
  • 320 g tonijnstukken in water
  • 100 g geraspte oude kaas

Laat de tonijn uitlekken en verdeel de stukken vis over de ovenschaal. Bestrooi met de kaas. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 10 g peterselie

Snijd de peterselie fijn en strooi voor serveren over de ovenschotel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.