Sja­lot­ten-cran­ber­ry­chut­ney (AD­VER­TORIAL)

Verras je gasten met dit hapje vol uitgesproken smaken.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Verras je gasten met dit hapje vol uitgesproken smaken. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sjalotten in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalotten en salie 13 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Zet het vuur iets lager als de sjalotten dreigen te verbranden. Voeg de cranberry compote toe en bak nog 2 min. mee. Schep goed om. Breng op smaak met flink wat versgemalen peper en wat zout.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. op middelhoog vuur. Schep op een bord en laat afkoelen.
  3. Serveer de chutney met de noten.

combinatietip:

Lekker met wat stokbrood en een stukje oude geitenkaas (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 12 - Kerst, Receptkaart 2017 week 45-46

Sjalotten-cranberrychutney (ADVERTORIAL)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sja­lot­ten-cran­ber­ry­chut­ney (AD­VER­TORIAL)

1
1
  • 250 g sjalotten
  • 1 el (olijf)olie
  • 1 tl gedroogde salie

Snijd de sjalotten in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalotten en salie 13 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2
2
  • 4 el cranberry compote

Zet het vuur iets lager als de sjalotten dreigen te verbranden. Voeg de cranberry compote toe en bak nog 2 min. mee. Schep goed om.

3
3

Breng op smaak met flink wat versgemalen peper en wat zout.

4
4
  • 50 g pecannoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. op middelhoog vuur. Schep op een bord en laat afkoelen.

5
5

Serveer de chutney met de noten.

combinatietip:

Lekker met wat stokbrood en een stukje oude geitenkaas (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.