Krui­di­ge spelt met me­di­ter­aan­se ra­ta­touil­le

Ratatouille kun je met veel dingen combineren. Probeer het ook eens met spelt.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Ratatouille kun je met veel dingen combineren. Probeer het ook eens met spelt. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en aubergine in stukken van 1½ cm (brunoise). Snijd de tomaten in parten. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en Provençaalse kruiden 2 min op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. Voeg de aubergine en courgette toe en bak 5 min. Draai het vuur laag en doe de tomaten, polpa en azijn erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 35 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer regelmatig.
  2. Bereid ondertussen de spelt volgens de aanwijzing op de verpakking. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd in parten. Snijd de peterselie en munt fijn. Meng de spelt met de rest van de olie, de helft van de peterselie, de munt en 1 tl citroenrasp (per 4 personen).
  3. Serveer de spelt bij de ratatouille en garneer met een partje citroen en de rest van de peterselie.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
November 2017

Kruidige spelt met mediteraanse ratatouille

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge spelt met me­di­ter­aan­se ra­ta­touil­le

1
1
  • 2 rode uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 courgette
  • 1 aubergine
  • 3 trostomaten

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en aubergine in stukken van 1½ cm (brunoise). Snijd de tomaten in parten.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruiden

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en Provençaalse kruiden 2 min op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 min.

3
3

Voeg de aubergine en courgette toe en bak 5 min.

4
4
  • 425 g polpa au basilic
  • 1 tl balsamicoazijn

Draai het vuur laag en doe de tomaten, polpa en azijn erbij.

5
5

Laat met de deksel op de pan op laag vuur 35 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer regelmatig.

6
6
  • 300 g spelt

Bereid ondertussen de spelt volgens de aanwijzing op de verpakking.

7
7
  • 1 citroen
  • 20 g platte peterselie
  • 10 g munt

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd in parten. Snijd de peterselie en munt fijn.

8
8
  • 1 el olijfolie

Meng de spelt met de rest van de olie, de helft van de peterselie, de munt en 1 tl citroenrasp (per 4 personen).

9
9

Serveer de spelt bij de ratatouille en garneer met een partje citroen en de rest van de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.