Green mac & cheese
Een klassieke Amerikaanse pasta in een groen jasje met pestokaas en spinazie.

Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g vlugkokende macaroni
- 450 g diepvries bladspinazie
- 250 g groene-pesto kaas (Familie Nijland)
- 40 g ongezouten boter (of margarine)
- 40 g tarwebloem
- 300 ml halfvolle melk
- 400 g broccolirijst
- 45 gepelde (ongezouten) pistachenootjes
- 1 el panko Japans paneermeel
Keukenspullen
- staafmixer
- ovenschaal (30 x 20 cm)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni 4 minuten in ruim water met eventueel zout. Laat goed uitlekken. Ontdooi ondertussen de spinazie ca 5 min. in de magnetron in een afgedekte schaal of op laag vuur. Roer regelmatig om. Laat uitlekken in een vergiet. Pureer de spinazie in een hoge beker met de staafmixer. Rasp de kaas.
- Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer 3 min. op laag vuur (roux). Voeg de melk toe, zet het vuur hoog en roer met de garde tot een gebonden saus. Voeg ⅘ van de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Meng de macaroni met de spinazie, de broccolirijst en de kaassaus. Doe in de ovenschaal. Hak de pistachenoten fijn en meng met de rest van de kaas en de panko. Bestrooi de macaroni hiermee en zet ca. 20 min. in de oven.
variatietip:
Je kunt de pestokaas eventueel vervangen door geitenkaas 50+.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 750 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 56 g
-
vet 41 g
waarvan verzadigd 21 g - natrium 400 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Green mac & cheese
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Green mac & cheese
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 200 g vlugkokende macaroni
Kook de macaroni 4 minuten in ruim water met eventueel zout. Laat goed uitlekken.
- 450 g diepvries bladspinazie
Ontdooi ondertussen de spinazie ca 5 min. in de magnetron in een afgedekte schaal of op laag vuur. Roer regelmatig om. Laat uitlekken in een vergiet.
- 250 g groene-pesto kaas
Pureer de spinazie in een hoge beker met de staafmixer. Rasp de kaas
- 40 g ongezouten boter
- 40 g tarwebloem
Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer 3 min. op laag vuur (roux).
- 300 ml halfvolle melk
Voeg de melk toe, zet het vuur hoog en roer met de garde tot een gebonden saus.
Voeg ⅘ van de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 400 g broccolirijst
Meng de macaroni met de spinazie, de broccolirijst en de kaassaus. Doe in de ovenschaal.
- 45 gepelde (ongezouten) pistachenootjes
- 1 el panko Japans paneermeel
Hak de pistachenoten fijn en meng met de rest van de kaas en de panko.
Bestrooi de macaroni hiermee en zet ca. 20 min. in de oven.
variatietip:
Je kunt de pestokaas eventueel vervangen door geitenkaas 50+.