Green mac & chee­se

Een klassieke Amerikaanse pasta in een groen jasje met pestokaas en spinazie.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Een klassieke Amerikaanse pasta in een groen jasje met pestokaas en spinazie. 4 personen
4 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni 4 minuten in ruim water met eventueel zout. Laat goed uitlekken. Ontdooi ondertussen de spinazie ca 5 min. in de magnetron in een afgedekte schaal of op laag vuur. Roer regelmatig om. Laat uitlekken in een vergiet. Pureer de spinazie in een hoge beker met de staafmixer. Rasp de kaas.
  2. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer 3 min. op laag vuur (roux). Voeg de melk toe, zet het vuur hoog en roer met de garde tot een gebonden saus. Voeg ⅘ van de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Meng de macaroni met de spinazie, de broccolirijst en de kaassaus. Doe in de ovenschaal. Hak de pistachenoten fijn en meng met de rest van de kaas en de panko. Bestrooi de macaroni hiermee en zet ca. 20 min. in de oven.

variatietip:

Je kunt de pestokaas eventueel vervangen door geitenkaas 50+.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
November 2017

Green mac & cheese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Green mac & chee­se

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 g vlugkokende macaroni

Kook de macaroni 4 minuten in ruim water met eventueel zout. Laat goed uitlekken.

3
3
  • 450 g bladspinazie

Ontdooi ondertussen de spinazie ca 5 min. in de magnetron in een afgedekte schaal of op laag vuur. Roer regelmatig om. Laat uitlekken in een vergiet.

4
4
  • 250 g groene-pesto kaas

Pureer de spinazie in een hoge beker met de staafmixer. Rasp de kaas

5
5
  • 40 g boter
  • 40 g bloem

Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer 3 min. op laag vuur (roux).

6
6
  • 300 ml halfvolle melk

Voeg de melk toe, zet het vuur hoog en roer met de garde tot een gebonden saus.

7
7

Voeg ⅘ van de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 400 g broccolirijst

Meng de macaroni met de spinazie, de broccolirijst en de kaassaus. Doe in de ovenschaal.

9
9
  • 45 gepelde pistachenoten
  • 1 el panko

Hak de pistachenoten fijn en meng met de rest van de kaas en de panko.

10
10

Bestrooi de macaroni hiermee en zet ca. 20 min. in de oven.

variatietip:

Je kunt de pestokaas eventueel vervangen door geitenkaas 50+.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.