Ver­se to­ma­ten­soep met crè­me fraî­che mij­ter

Pepernoten, speculaas en schuimpjes op Pakjesavond? We beginnen eerst maar eens met soep.

(7) waardeer
hollands voorgerecht Pepernoten, speculaas en schuimpjes op Pakjesavond? We beginnen eerst maar eens met soep. 4 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn, de wortel in kleine blokjes en de tomaten in vieren. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit 1 el olie uit het potje gegrilde paprika (per 4 personen) in een soeppan en fruit de ui, knoflook en wortel 5 min. op lage temperatuur.
  2. Voeg de tijm en de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 min. mee. Voeg de tomaten, het water en het runderbouillontablet toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes koken. Voeg de gegrilde paprika toe en breng op smaak met peper. Pureer met de staafmixer. Verdeel de soep over de kommen. Roer de crème fraîche los met het water. Teken met behulp van een theelepel een crème fraîche-mijter in de soep. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt de soep t/m stap 3 een dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op middelhoog vuur en ga vlak voor serveren verder met stap 4.

serveertip:

Lekker met de sintstaf-soepstengels met kaas (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Verse tomatensoep met crème fraîche mijter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se to­ma­ten­soep met crè­me fraî­che mij­ter

1
1
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 winterpeen
  • 750 g tomaten
  • 1 takje verse tijm

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn, de wortel in kleine blokjes en de tomaten in vieren. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

2
2
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Verhit 1 el olie uit het potje gegrilde paprika (per 4 personen) in een soeppan en fruit de ui, knoflook en wortel 5 min. op lage temperatuur.

3
3
  • 70 g tomatenpuree
  • 750 ml water
  • 2 runderbouillontabletten

Voeg de tijm en de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 min. mee. Voeg de tomaten, het water en het runderbouillontablet toe.

4
4

Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes koken.

5
5

Voeg de gegrilde paprika toe en breng op smaak met peper. Pureer met de staafmixer.

6
6
  • 125 g crème fraîche
  • 2 el water

Verdeel de soep over de kommen. Roer de crème fraîche los met het water. Teken met behulp van een theelepel een crème fraîche-mijter in de soep. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt de soep t/m stap 3 een dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op middelhoog vuur en ga vlak voor serveren verder met stap 4.

serveertip:

Lekker met de sintstaf-soepstengels met kaas (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.