Hue­vos ran­che­ros met boe­ren­kool en pom­poen

Huevos Rancheros? Ei met bonen en tomaat, bedoelen we daarmee. Viva la Mexico!

(15) waardeer
hoofdgerecht Huevos Rancheros? Ei met bonen en tomaat, bedoelen we daarmee. Viva la Mexico! 4 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Doe samen met de pompoen, tomaatjes en chipotlepeper in een pan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 15 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Snijd ondertussen de champignons in kwarten en de knoflook fijn. Voeg de champignons toe aan het spek en bak nog 5 min. Verhit ondertussen de helft van de olie in een hapjespan en bak de knoflook met de boerenkool, peper en eventueel zout al omscheppend 5 min. op middelhoog vuur. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de eieren. Verdeel de bonenstoof, champignons met spek, boerenkool en eieren over diepe borden.

combinatietip:

Lekker met verkruimelde feta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in

Huevos rancheros met boerenkool en pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hue­vos ran­che­ros met boe­ren­kool en pom­poen

1
1
  • 800 g zwarte bonen
  • 400 g koelverse pompoenstukjes
  • 850 ml datterrini
  • 1½ el chipotlepeper in adobosaus

Doe de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Doe samen met de pompoen, tomaatjes en chipotlepeper in een pan en breng aan de kook.

2
2

Doe de deksel op de pan en laat 15 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.

3
3
  • 200 g magere gerookte spekreepjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 400 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook

Snijd ondertussen de champignons in kwarten en de knoflook fijn. Voeg de champignons toe aan het spek en bak nog 5 min.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 300 g verse boerenkool

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de knoflook met de boerenkool, peper en eventueel zout al omscheppend 5 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 4 middelgrote eieren

Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de eieren.

7
7

Verdeel de bonenstoof, champignons met spek, boerenkool en eieren over diepe borden.

combinatietip:

Lekker met verkruimelde feta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.