Groe­ne cur­ry met schel­vis en Thai­se wok­groen­ten

In een paar simpele stappen tover je een heerlijke curry op tafel.

(6) waardeer
aziatisch hoofdgerecht In een paar simpele stappen tover je een heerlijke curry op tafel. 2 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • aluminiumfolie
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de paksoi schoon en snijd in reepjes van 1 cm breed. Meng de quinoa-bulgur, paksoi, wokgroente, kokosmelk en groene currypasta in een kom en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de visfilet rondom met peper en eventueel zout, snijd in stukken van 3 cm en verdeel over de bakplaat. Dek af met aluminiumfolie en gaar alles ca. 20 min. in de oven.
  3. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en snijd de limoen in partjes. Neem de bakplaat uit de oven en verwijder voorzichtig de folie. Verdeel alles over diepe borden en verdeel het limoenrasp erover. Serveer met de limoenpartjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 15 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box Week 46 2017 , Allerhande Box Week 23 2018

Groene curry met schelvis en Thaise wokgroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne cur­ry met schel­vis en Thai­se wok­groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 Shanghai paksoi

Maak de paksoi schoon en snijd in reepjes van 1 cm breed.

3
3
  • 250 g quinoa-bulgurmix
  • 250 g Thaise wokgroente
  • 200 ml kokosmelk
  • 70 g groene currypasta

Meng de quinoa-bulgur, paksoi, wokgroente, kokosmelk en groene currypasta in een kom en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 280 g verse schelvisfilets

Bestrooi de visfilet rondom met peper en eventueel zout, snijd in stukken van 3 cm en verdeel over de bakplaat.

5
5

Dek af met aluminiumfolie en gaar alles ca. 20 min. in de oven.

6
6
  • ½ limoen

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en snijd de limoen in partjes. Neem de bakplaat uit de oven en verwijder voorzichtig de folie.

7
7

Verdeel alles over diepe borden en verdeel het limoenrasp erover. Serveer met de limoenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.