Me­di­ter­ra­ne aard­ap­pel­tjes met kaas­schnit­zel

Een vegaschnitzel is hartstikke lekker. Wat dacht je van deze: gevuld met kaas?

(4) waardeer
hoofdgerecht Een vegaschnitzel is hartstikke lekker. Wat dacht je van deze: gevuld met kaas? 4 personen
4 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2/5 van de olie in een hapjespan en bak de aardappeltjes met de Provençaalse kruiden en eventueel zout in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Verhit 1/5 van de olie in een grote koekenpan en bak de ui 7 min. op laag vuur. Neem uit de pan.
  3. Verhit in dezelfde pan de rest van de olie en bak de kaasschnitzels 4 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
  4. Voeg als het water kookt de snijbonen toe aan de pan en kook in 6-7 min. beetgaar. Halveer de zongedroogde tomaatjes.
  5. Giet de snijbonen af en meng met de gebakken ui, zongedroogde tomaatjes en de azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de groente met de aardappelpartjes en de schnitzels.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 6  g
  • natrium 960 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 46 2017

Mediterrane aardappeltjes met kaasschnitzel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne aard­ap­pel­tjes met kaas­schnit­zel

1
1
  • 2 el (olijf)olie
  • 900 g aardappelpartjes
  • 4 tl gedroogde Provençaalse kruiden

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappeltjes met de Provençaalse kruiden en eventueel zout in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

2
2

Schep regelmatig om.

3
3
  • 2 rode uien

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen.

4
4
  • 1 el (olijf)olie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui 7 min. op laag vuur. Neem uit de pan.

5
5
  • 2 el (olijf)olie
  • 4 vegetarische schnitzels Milner Gouda

Verhit in dezelfde pan de olie en bak de kaasschnitzels 4 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

6
6
  • 600 g verse gesneden snijbonen
  • 120 g koelverse zongedroogde tomaatjes

Voeg als het water kookt de snijbonen toe aan de pan en kook in 6-7 min. beetgaar. Halveer de zongedroogde tomaatjes.

7
7
  • ½ el azijn

Giet de snijbonen af en meng met de gebakken ui, zongedroogde tomaatjes en de azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Serveer de groente met de aardappelpartjes en de schnitzels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.