Zoe­te-aard­ap­pel­stamp­pot met ru­co­la en kib­be­ling

Twee soorten aardappel met knapperig visje

(4) waardeer
hoofdgerecht Twee soorten aardappel met knapperig visje 4 personen
5 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil en snijd de zoete- en kruimige aardappelen in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Pers ondertussen de knoflook en meng met de mayonaise en het water. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kibbeling in ca. 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Giet ondertussen de aardappelen af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de rucola erdoor. Verdeel de stamppot en kibbeling over de borden. Besprenkel met de knoflookmayonaise.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 4  g
  • natrium 520 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM , Receptkaart 2018 week 05-06

Zoete-aardappelstamppot met rucola en kibbeling

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te-aard­ap­pel­stamp­pot met ru­co­la en kib­be­ling

1
1
  • 750 g zoete aardappelen
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil en snijd de zoete- en kruimige aardappelen in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 15 min. gaar.

2
2

Giet af en bewaar een kopje kookvocht.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 1 el water
  • 2 el mayonaise

Pers ondertussen de knoflook en meng met de mayonaise en het water.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 400 g verse kibbeling

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kibbeling in ca. 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

5
5

Giet ondertussen de aardappelen af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de aardappelen tot een grove puree.

6
6
  • 40 g rucola

Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de rucola erdoor.

7
7

Verdeel de stamppot en kibbeling over de borden. Besprenkel met de knoflookmayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.